EIB odobrila 10 miliona evra za „Gazelu

Izvor: Politika, 12.Mar.2010, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EIB odobrila 10 miliona evra za „Gazelu"

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić potvrdio je danas Tanjugu da je Bord direktora Evropske investicione banke (EIB) odobrio prvu isplatu od 10 miliona evra za obnovu beogradskog mosta „Gazela”.

Mrkonjić je izjavio da je EIB juče odobrila isplatu 10 miliona evra, od ukupno predviđenih 33 miliona evra kredita za rekonstrukciju „Gazele”.

„Sve obaveze smo ispunili ili barem počeli da ispunjavamo, oni su to prihvatili i krediti su otvoreni”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << istakao je ministar dodajući da se to pre svega odnosi na raseljavanje Roma i stvaranje uslova za njihov normalan život u Beogradu i na jugu Srbije.

„Dosta napora je učinila Vlada Srbije i grad Beograd da se to reši”, naglasio je Mrkonjić.

Bord direktora EIB je, prema rečima Mrkonjića, odlučio da ograniči prvu tranšu kako bi mogla da počne rekonstrukcije mosta, kao i da će isplata ostatka kredita zavisiti od realizacije projekta preseljenja ljudi koji su živeli ispod „Gazele”, u skladu sa sporazumom između Vlade Srbije i EIB.

On je naveo da postoji i mogućnost postavljanja daljih uslova sporazuma o vraćanju zajma, ukoliko ti specifični zahtevi ne budu ispunjeni do kraja godine.

Mrkonjić je ukazao da EIB i EBRD smatraju, kad je reč o raseljavanju Roma, da su i pored postignutog napretka još ostali neki nerešeni problemi, kao što je obezbeđivanje održivih stambenih rešenja.

Te dve međunarodne finansijske institucije će pružiti tehničku podršku Srbiji da bi našim vlastima omogućile da dalje određuju i sprovedu dogovorene mere za raseljavanje, rekao je Mrkonjić.

On je kazao da je Srbija pokazala svoju odlučnost da ispune svoje obaveze oko raseljavanja Roma i da nastavi saradnju sa EIB i EBRD.

„Dobra vest je, u vezi saradnje sa EBRD i EIB, da smo ispunili potrebne uslove za realizaciju tendera vezanih za obilaznicu oko Beograda”, rekao je Mrkonjić i podsetio na prethodne pregovore sa dve banke o zajmu u vrednosti od 160 miliona evra.

Mrkonjić je naveo da u taj paket ulazi obilaznica oko Beograda, krak između Dobanovaca i Batajnice, mosta Gazela, deo Kružnog puta od Dobanovaca do Bubanj Potoka i rekonstrukcija autoputa kroz Beograd od Surčina do Bubanj Potoka.

On je najavio da će za deonicu od Batajnice do Dobanovaca biti raspisan tender u narednih petnaestak dana i da će radovi početi u prvoj polovini juna, s obzirom da je eksproprijacija zemljišta završena.

Tanjug

[objavljeno: 12/03/2010]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EIB odobrila 10 miliona evra za "Gazelu"

Izvor: S media, 12.Mar.2010

Sitauacija u Obrenovcu se znatno pogoršala, i to na tri mesta Poljane, Draževac i Konatice, a 135 objekata je ugroženo vodom, saznaje S media portal. ..Tokom celog dana sektor za vanredne situacije u saradnji sa vatrogasnom službom i lokalnom samoupravom rade sve kako bi pomogli ljudima, odnosno...

Nastavak na S media...

EIB odobrila povlačenje prve rate za obnovu Gazele

Izvor: S media, 12.Mar.2010

Odbor direktora Evropske investicione banke odobrio je povlačenje prvih 10 miliona evra za rekonstrukciju beogradskog mosta Gazela, da bi se omogućio početak hitnih radova, saopštila je danas ta banka. ..Kako se navodi u saopštenju, preostale rate iz kredita ukupne vrednosti 33 miliona evra moći...

Nastavak na S media...

Ako ne ispuni uslove Srbija vraća novac za Gazelu

Izvor: NaDlanu.com, 12.Mar.2010

BEOGRAD, 12. marta 2010. (Beta) - Odbor direktora Evropske investicione banke (EIB) odobrio je povlačenje prvih 10 miliona evra za rekonstrukciju beogradskog mosta Gazela, da bi se omogućio početak hitnih radova, saopštila je u petak banka. Preostale rate iz kredita vrednog 33 miliona evra moći...

Nastavak na NaDlanu.com...

Evropska investiciona banka odobrila povlačenje prve rate za obnovu Gazele,potvrdio Mrkonjić.Potpisivanje ugovora sa izvodjačem u ponedeljak.

Izvor: TV Avala, 12.Mar.2010

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić potvrdio je danas Tanjugu da je Bord direktora Evropske investicione banke (EIB) odobrio prvu isplatu od 10 miliona evra za obnovu beogradskog mosta "Gazela".

Nastavak na TV Avala...

Mrkonjić: Do 20. marta ugovor za izvodjačem za severni krak

Izvor: SrbijaNet.rs, 13.Mar.2010, 13:03

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je danas Tanjugu da će do 20. marta biti potpisan ugovor sa pobednikom na tenderu za izgradnju 110 kilometara severnog kraka Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša i od Subotice do Kelebije i dodao da nema

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Deset miliona evra za popravku Gazele

Izvor: Glas javnosti, 13.Mar.2010

Odbor direktora Evropske investicione banke odobrio je povlačenje prvih 10 miliona evra za rekonstrukciju beogradskog mosta Gazela da bi se omogućio početak hitnih radova, javlja agencija Beta...Preostale rate iz kredita ukupne vrednosti 33 miliona evra moći će da se povuku ako srpske vlasti ispune...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.