Džimi Hendriks danas bi proslavio 72. rođendan

Izvor: Kurir, 27.Nov.2014, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džimi Hendriks danas bi proslavio 72. rođendan

Pre više od sedam decenija, u Sijetlu se rodio jedan od najbolji gitarista u istoriji muzike, Džimi Hendriks, čiji život su obeležili razuzdani seks, droga i lude svirke.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Story.rs

Zanimljivo je kako većina ljudi obožava smrt. Zapravo, rodiš se tek kad umreš. Moraš umreti da bi te cenili- govorio je Džimi Hendriks, a delovalo je kako ništa nije moglo zaustaviti nadarenog gitaristu da njegovo prebiranje po žicama uveliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << preraste eru epohalnih šezdesetih prošlog veka i sve turbulentne događaje koji su je obeležili. Besneo je rat u Vijetnamu, na ulicama Dalasa ubijen je Džon Ficdžerald Kenedi, a seksualna revolucija bila je na svom vrhuncu. Upravo tada muzika Džimija Hendriksa postala je simbol slobode i ljubavi. Ovo je priča o neprežaljenomlevorukom gitaristi čiji stil do današnjih dana niko nije uspeo da iskopira. Prošlo je četrdeset i tri godine od njegovog tragičnog odlaska pod nerazjašnjenim okolnostima, čime je dokazao da moto -živi brzo, umri mlad- ipak ima previsoku cenu.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.