Dvorac Obrenovića niče iz pepela: Srbija obnavlja istorijsko blago u sasvim novom ruhu!

Izvor: Telegraf.rs, 14.Jun.2017, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvorac Obrenovića niče iz pepela: Srbija obnavlja istorijsko blago u sasvim novom ruhu!

Nekadašnji dvorac Obrenovića, blizu Takovskog grma, gde je 1815. godine izbio Drugi srpski ustanak, uskoro bi mogao da se nađe na turističkoj mapi Srbije, pišu Novosti.

Kancelarija za upravljanje javnim ulagnjima pri Vladi, već je dobila zaduženje da pročešlja svu dokumentaciju, među kojom je i arhtektonski nacrt izgleda starog dvorca.

Rekonstrukciju letnjikovca dinastije Obrenović najavio je i predsednik Aleksandar Vučić, prilikom posete Gornjem Milanovcu. Tada >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je izneta procena da bi radovi mogli da koštaju oko pet miliona evra.

Foto: Wikipedia/arhivska fotografija

– Ideja je da se Takovski dvorac po0novo izgradii, to bi bio projekat od izuzetnog značaja za razvoj naše opštine. Izgradnjom deonice auto-puta Ljug-Preljina otvorila se mogučnost da još više turista poseti našu opštinu – rekao je Dejan Kovačević, prvi čovek opštine Gornji Milanovac za Novosti.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvorac Obrenovića u Takovu sijaće punim sjajem

Izvor: Mondo, 14.Jun.2017

Nekadašnji dvorac Obrenovića u Takovu, uskoro bi mogao da postane još jedna turistička destinacija u Srbiji. Rekonstrukciju letnjikovca slavne srpske dinastije, koji je izgoreo u Prvom svetskom ratu, najavio je predsednik Srbije...Foto: Youtube/PrintScreen..Nekadašnji dvorac Obrenovića, blizu Takovskog...

Nastavak na Mondo...

Dvorac Obrenovića niče iz pepela

Izvor: Večernje novosti, 14.Jun.2017

Država spremna da obnovi takovski zamak, koji je nekada pripadao slavnoj srpskoj dinastiji. Radovi bi mogli da koštaju oko pet miliona evra NEKADAŠNjI dvorac Obrenovića, blizu Takovskog grma, gde je 1815. godine izbio Drugi srpski ustanak, uskoro bi mogao da se nađe na turističkoj...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.