Dvojica mrtvih i ranjenih na slovenačkom brodu u SAD

Izvor: B92, 25.Apr.2017, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica mrtvih i ranjenih na slovenačkom brodu u SAD

Ljubljana -- Dva mornara su poginula, a dvojica su zadobila teške opekotine i prebačena su u bolnicu u SAD posle eksplozije na brodu Tamar.

Brod Tamar je u vlasništvu slovenačkog brodovlasnika Splošna plovba.

Eksplozija, nakon koje je usledio požar na brodu, koji je registrovan na Maršalskim ostrvima, dogodio se u ponedeljak, potvrdio je direktor Slošne plovbe Egon Bandelj.

Prema njegovim rečima, do nesreće na brodu, koji je prevozio ugljen iz američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Baltimora prema Azorskim ostrvima došlo je u Atlantskom okeanu, oko 2000 kilometara od Kape Koda, u ponedeljak ujutru po lokalnom vremenu.

Uzroci ekspolozije i požara u prednjem tovarnom prostoru 190 metara dugačkog broda, specijalizovanog za prevoz ugljena, još se utvrđuju, a zbog incidenta i unesrećenih intervenisale su američke spasilačke službe i obalna straža.

Brod ima mešovitu međunarodnu posadu, među njima i tri slovenačka državljanina, od kojih nijedan nije smrtno stradao, potvrdila je uprava Splošne plovbe.

Strojarnica i vitalni delovi broda nisu oštećeni, pa brod čija je konačna destinacija luka u Indiji nastavlja plovidbu, navode slovenački mediji.

Tamar je, kako se navodi, sagrađen je pre sedam godina u Kini i jedan je od najmodernijih teretnih brodova te vrste.

Dužina mu je 190 a širina 32 metra i ima nosivost od 57.000 tona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvoje mrtvih u eksploziji na brodu u Atlantiku

Izvor: Beta, 25.Apr.2017

Američka obalska straža saopštila je danas da su dva člana posade poginula u eksploziji na brodu u Atlantskom okeanu.U saopštenju se navodi da je kapetan "Tamara", 190 metara dugog teretnog broda koji plovi pod zastavom Maršalskih ostrva, prijavio eksploziju u prednjem skladištu u ponedeljak ujutru.Kapetan...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.