Žena, majka, plaćeni vladin ubica u kontroverznom ratu

Izvor: B92, 26.Avg.2016, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena, majka, plaćeni vladin ubica u kontroverznom ratu

Manila, London -- Rat kontroverznog predsednika Rodriga Dutertea s narko-kartelima dostiže usijanje, a BBC je razgovarao sa ženom čiji je posao odstrel narko-dilera.

"Kada se sastajete sa ubicom koja iza sebe ima šest žrtava, ne očekujete sitnu, nervoznu mladu ženu koja nosi bebu", piše reporter britanske kuće.

Devojka koja se krije iza imena Marija kaže da je prvi "posao" obavila pre dve godine i da je tada bila i uplašena i nervozna. Sada živi kao deo tima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji ubija dilere u vladinom ratu protiv droge.

"U timu su tri žene, koje su veoma cenjene, jer mogu da priđu žrtvama, a da pritom ne izazovu sumnju kao muškarci. Od trenutka kada je Duterte izabran i kada je pozvao građane i policiju da ubijaju dilere, Marija je ubila još pet ljudi - svih pet pucnjem u glavu", navodi BBC.

Zadatke dobija od "šefa", čoveka iz policije. Nije sama u ovom poslu, jer se njime bavi i njen suprug.

Kontroverzni rat protiv droge joj je doneo i više posla i rizika. Njen muž je dobio zadatak da ubije čoveka koji nije plaćao dugove, a istovremeno je prodavao drogu, a zatim je uveo i nju u taj posao.

"Bila im je potrebna žena i muž me je preporučio. Kada sam videla čoveka koga je trebalo da ubijem, samo sam mu prišla i ispalila metak", kaže Marija.

Marija i njen muž su živeli u siromašnom kraju Manile, nisu imali posao, a sada se sele s jedne "bezbedne lokacije" na drugu. Po poslu zarade oko 20.000 filipinskih pezosa, odnosno nešto manje od 400 evra. Sumu deli njih troje ili četvoro.

"Plaćena ubistva nisu novost za Filipine, ali odredi ubica nisu nikada imali više posla. Duterte je poslao nedvosmislenu poruku", piše BBC.

Duterte, koga su zapadni mediji nazvali "filipinskim Trampom", obećao je da će eliminisati 100.000 kriminalaca u prvih šest meseci vladavine.

"Da li životi deset kriminalaca zaista nešto znače? Ako sam ja jedini koji trpi sve ovo, da li bi mi sto života ovih idiota nešto značilo?", upitao je Duterte.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(VIDEO) MAJKA I UBICA: Priča žene koja ubija narko-dilere za život

Izvor: Kurir, 26.Avg.2016

...Razgovarao je sa ženom koja se našla zarobljena u strahotama tog rata i u ulozi kakvu je teško uopšte i zamisliti Osim što je majka, ona je i tajni ubica, koji radi za vladu predsednika Dutertea i koja je dosad ubila šest narko-dilera.."Kad srećete ubicu, ne očekujete omanju, nervoznu ženu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.