Izvor: Nezavisne Novine, 26.Avg.2016, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duraković: Neću formirati komisiju za provođenje referenduma

SREBRENICA - Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković saopštio je danas da neće formirati komisiju za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske u ovoj opštini.

Duraković je rekao da nema tih sankcija koje mogu da promijene ovu njegovu odluku.

"Neću formirati tu komisiju jer se referendumom krši Ustav BiH", kaže Duraković, navodeći da dok je on na čelu opštine Srebrenica - "BiH i njeni zakoni će se poštovati".

Duraković je u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << naveo da je "u ustavnom poretku država iznad entiteta" i da on odlukom da ne formira opštinsku komisiju za sprovođenje referenduma, kako kaže, samo brani pravni okvir u kome funkcioniše Republika Srpska.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Duraković: Neću formirati komisiju za provođenje referenduma

Izvor: Blic, 26.Avg.2016

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković saopštio je danas da neće formirati komisiju za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske u ovoj opštini...Duraković je rekao da nema tih sankcija koje mogu da promene ovu njegovu odluku...- Neću formirati tu komisiju jer se referendumom krši...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.