Drama na Hemijskom fakultetu, profesor na VMA

Izvor: Mondo, 24.Maj.2017, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama na Hemijskom fakultetu, profesor na VMA

Iz zgrade Hemijskog fakulteta, koji je pri Prirodno - matematičkom fakultetu, jutros su hitno evakuisani studenti i zaposleni. Prosuta opasna hemikalija, ali je nastava nakon nekoliko sati nastavljena. Jedna osoba povređena.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Nije poznato koja materija je prosuta, ali su nakon pojave dima i zvuka alarma, studenti bezbedno napustili zgradu.

Incident se dogodio na stepeništu ispred jedne laboratorije oko 09.10 časova, a istraživač >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je sa lakšim povredama prevezen na VMA, piše portal RTS. Mediji navode da je povređen profesor organske hemije, a agencija Beta javlja da je nakon ukazane pomoći pušten kući.

Kako je rečeno na fakultetu, on se najverovatnije sapleo, pa su pale i flaše sa korozivnim supstancama koje je nosio na poslužavniku. One su međusobno reagovale, pa se napravio gust dim.

Iz zgrade je evakuisano 500 ljudi, a osoblje sa fakulteta je intervenisalo i očistilo hodnik.

Proliven toksični fenol na fakultetu

"Nismo se uplašili, mirno smo izašli iz fakulteta", kazao je jedan od studenata za televiziju Pink.

Ubrzo posle incidenta studenti i profesori su se vratili u zgradu i nastavljena su predavanja.

---------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store!PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Drama na Hemijskom fakultetu u Beogradu!

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2017

Profesoru na Hemijskom fakultetu u Beogradu prosula se hemikalija koja je izazvala gust dim, pa je oko 500 studenata i članova nastavnog osoblja evakuisano...Profesor organske hemije je tokom incidenta povređen. Po njega je došla Hitna pomoć, ali ne zna se koje su povrede u pitanju, javlja Pink.rs...Studenti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.