Domaće sredstvo za uklanjanje fleka od ljubimaca

Izvor: B92, 30.Avg.2016, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaće sredstvo za uklanjanje fleka od ljubimaca

Kada se brinete o životinjama u kući se često dešavaju male nezgode – od učenja šteneta da urinira napolju, pa do unošenja prljavštine.

Pročitajte kako možete sami jednostavno da napravite sredstvo bez hemikalija koje lako uklanja neprijatne mirise i fleke od ljubimaca…

Biće vam potrebno:

- dve šolje belog destilovanog sirćeta,

- dve šolje mlake vode,

- četiri pune kašeike sode bikarbone,
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
- bočica sa sprejem (opciono).

U veliku posudu pomešajte sirće i mlaku vodu, a zatim u manjim količinama, polako i postepeno, dodajte sodu bikarbonu. Smesu sipajte u bočicu.

Prvo isporbajte dobijenu smesu na manjoj površini, kako biste bili sigurni da neće doći do oštećenja. Suvu krpu stavite preko fleke i pritisnite što jače kako biste izvukli svu suvišnu tečnost i neprijatan miris. Zatim poprskajte fleku napravljenim sredstvom i ostavite da odstoji pet minuta. Nakon toga nežno istrljajte i obrišite mekom krpom. Ukoliko nemate bočicu, možete tečnost sipati i direktno na isprljanu površinu.

Ova smesa pogodna je za čišćenje fleka i mirisa od urina pasa i mačaka, kao i prljavštine unesene spolja.

Izvor: zivotinje.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.