Do kraja godine obeležje naučniku na Vračaru

Izvor: Danas, 07.Maj.2016, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine obeležje naučniku na Vračaru

U Udruženju "Milutin Milanković juče je svečano potpisan ugovor o podizanju spomenika tom značajnom naučniku. To je početak realizacije inicijative koju je pokrenulo Udruženje, na osnovu koje je Skupština grada 2011. donela odluku da se Milankoviću podigne spomenik.

                 

– Spomenik će biti u istoimenom parku na Vračaru, a Grad je izdvojio tri miliona dinara za realizaciju ovog projekta i na taj način pokazao spremnost i želju >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << da ovekoveči lik i delo naučnika, kojeg je čak i NASA ubrojila u deset najznačajnijih naučnika u svetu. Ovaj ugovor potpisali su autor, akademski vajar Zoran Ivanović, Livnica "Jeremić" i Udruženje "Milutin Milanković" – rekao je tom prilikom zamenik sekretara za kulturu Andrija Bojanić Bojanić. On je dodao da se do kraja godine može očekivati izrada ovog spomenika koji će moći da posete svi građani i gosti Beograda.

Akademski vajar Zoran Ivanović, autor spomenika, istakao je da mu je čast što je izabran za autora spomenika velikana Milutina Milankovića, koji će biti završen za oko osam meseci. On je dodao da će na spomeniku, pored osnovnih informacija, biti i detalji koji su simbolično povezani sa delom ovog naučnika, kao i da će se truditi da naučnika predstavi što ubedljivije i afirmativnije.

Predsednik Udruženja "Milutin Milanković" Slavko Maksimović istakao je da se na ovaj način Grad odužuje naučniku Milutinu Milankoviću, koji je svoja najveća naučna dela stvorio upravo u Beogradu.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Uskoro – spomenik Milutinu Milankoviću

Izvor: DANuBeogradu.rs, 07.Maj.2016

Spomenik Milutinu Milankoviću biće podignut u istoimenom parku na Vračaru do kraja godine. U Udruženju „Milutin Milanković“ potpisan je ugovor između Skupštine grada i ovog udruženja koje je i pokrenulo inicijativu. Odluka je doneta još 2011. godine. Grad je izdvojio tri miliona dinara za...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.