Do 30. jula rok za predlog za novog ministra finansija

Izvor: Politika, 25.Jul.2014, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do 30. jula rok za predlog za novog ministra finansija

BEOGRAD – U Skupštinu Srbije trebalo bi da do srede, 30. jula, stigne predlog premijera za izbor novog ministra finansija, pošto je Lazaru Krstiću parlament potvrdio ostavku na tu funkciju 15. jula.

Predsednik vlade je dužan, prema Zakonu o vladi, da Narodnoj skupštini predloži izbor novog ministra u roku od 15 dana od prestanka mandata prethodnog ministra, a novi ministar je izabran većinom glasova od ukupnog broja narodnih poslanika.

Zakonom o vladi nije preciziran >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rok u kojem skupština treba da izabere novog minsitra.

Krstić je ostavku podneo 12. jula, a tri dana kasnije to je potvrdila skupština, čime mu je i prestao mandat.

Ovlašćenja ministra kojem je prestao mandat obavlja član vlade kog je ovlastio premijer i za tu funkciju Aleksandar Vučić odredio je ministra privrede Dušana Vujovića.

Međutim, Vujović nije prvi koji u Vladi Srbije obavlja poslove ministra privrede i ministra finansija - u vladi premijera Ivice Dacića za te resore bio je zadužen Mlađan Dinkić, a „spojene” resore finansija i ekonomije imao je 2003. godine Božidar Đelić.

Tanjug

objavljeno: 25/07/2014

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Do 30. jula rok za predlog

Izvor: Akter, 25.Jul.2014

U Skupštinu Srbije trebalo bi da do srede, 30. jula, stigne predlog premijera za izbor novog ministra finansija

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.