Đurić: Priština zastrašuje Srbe

Izvor: B92, 27.Okt.2013, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Priština zastrašuje Srbe

Beograd -- Savetnik predsednika države Marko Đurić ocenio da je najava Prištine o hapšenju Aleksandra Vulina, provokacija čiji je cilj da odvrati Srbe da izađu na izbore.

Prema rečima Đurića, Priština je procenila da je za Srbe na Kosovu suviše velik i značajan korak ukoliko osvoji većinu u 10 opština. Zato, nastavlja Đjurić, "sada mnogi u Prištini razmišljaju kakva je budućnost rešavanja statusnog pitanja Kosova i Metohije kada su srpske institucije potpuno legitimisane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kroz izborni proces".

Prema rečima Đurića, ekstremni krugovi pokušavaju i da ovakvim najavama hapšenja zastraše Srbe, rekao je on novinarima posle obeležavanja stranačke slave Svete Petke.

Đurić je na pitanje o dolasku potpredsednika vlade Aleksandra Vučića i Vulina na Kosovo rekao da se dogovor o slobodi kretanja mora poštovati.

"To je dogovoreno na najvišem nivou. U pitanju je kredibilitet i Evropske unije koja je i posredovala u razgovorima između Beograda i Prištine", kazao je on.

Đurić je ponovio da se dogovor o slobodi kretanja mora poštovati i da se ne mogu stvarati ponižavajući uslovi, odnosno uslovi suprotni dogovoru.

Đurić je na pitanje da li bi moglo doći do bojkota izbora ako postoje oznake republike Kosova na izbornom materijalu, naglasio da su ovo statusno neutralni izbori.

Svi elementi izbora moraju uvažavati tu činjenicu kao i minimum interesa obe strane", rekao je Đurić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Najava hapšenja Vulina provokacija

Izvor: RTS, 27.Okt.2013

Najava Prištine o hapšenju ministra Aleksandra Vulina je provokacija čiji je cilj da odvrati Srbe da izađu na predstojeće lokalne izbore, kaže Marko Đurić, savetnik predsednika Srbije...Savetnik predsednika države Marko Đurić ocenio je da je najava Prištine o hapšenju ministra bez portfelja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.