Đukanovićev kum pretio novinaru

Izvor: B92, 09.Apr.2012, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanovićev kum pretio novinaru

Podgorica -- Grupa crnogorskih medijskih radnika, profesora i civilnih aktivista osudila je pretnje uredniku lista "Pres" za Crnu Goru Marku Milačiću.

Milačiću je u petak uveče u jednom podgoričkom lokalu pretio biznismen Veselin Barović, koji je kum bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

Novinar je podneo krivičnu prijavu protiv Barovića, zbog pretnji i vređanja.

U saopštenju grupe novinara, profesora i predstavnika nevladinog sektora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se da je napad Barovića na Milačića još jedan dokaz kontinuiranog terora koji nad predstavnicima slobodne misli i kritičke alternative sprovode krugovi bliski nedemokratskom crnogorskom režimu.

Teror se svakodnevno nastavlja, a državne institucije koje imaju zadatak da obezbede vladavinu prava i da kazne kršenje Ustavom zagarantovanih normi pokazuju nedostatak volje da se bave svojim poslom, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je Milačić kao novinar posvećen rasvetljavanju društveno-političkih devijacija koje onemogućavaju demokratizaciju Crne Gore, razvoj njenih institucija i primenu evropskih standarda.

Zbog takvog angažmana, Milačić je pre deset meseci otpušten sa takozvanog Javnog servisa, podseća se u saopštenju.

Kada im njegovo izbacivanje na ulicu nije pomoglo i nije uspelo da ga ućutka, sada je kriminalna i koruptivna hobotnica prešla na nasilje, za šta inspiraciju nalazi u javnim istupima svog šefa Đukanovića, navodi se u saopštenju. Ocenjujući da atak na Milačića predstavlja napad na slobodu izražavanja, grupa novinara, profesora i predstavnika civilnog sektora je zatražila da se bez odlaganja pristupi primeni zakona i propisnom kažnjavanju Barovića.

"Posebna odgovornost je na premijeru Lukšiću, od koga očekujemo da u najkraćem roku saopšti javnosti šta su policija i tužilaštvo preduzeli u ovom slučaju", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanovićev kum pretio novinaru

Izvor: Blic, 09.Apr.2012

Novinaru i uredniku lista "Pres" za Crnu Goru Marka Milačića u petak je u podgoričkom lokalu vređao i pretio mu crnogorski biznismen Veselin Barović, koji je kum bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića. Srna prenosi da su Barovićevi telohranitelji naneli Milačiću lakše telesne povrede...Slučaj...

Nastavak na Blic...

Crna Gora: Osuda napada na novinara Milačića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Apr.2012

Grupa crnogorskih novinara, profesora i civilnih aktivista osudila je u ponedeljak napad na novinara Marka Milačića i zatrazila od premijera Igora Lukšića da javnosti saopšti šta su policija i tužilastvo preduzeli u ovom slučaju. Milačića je, kako je naveo, u petak uveče u podgoričkom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.