Delegacija Srbije na zasedanju na Baliju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2010, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Srbije na zasedanju na Baliju

BEOGRAD - Delegacija Srbije učestvovaće na zasedanju foruma Programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP) od 23. do 26. februara na Baliju, u Indoneziji, saopšteno je danas iz Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja Srbije.

Glavne teme zasedanja biće zelena ekonomija, međunarodno upravljanje životnom sredinom, biodiverzitet i usluge ekosistema, navodi se u saopštenju.

Delegaciju Srbije predvodiće ministar životne sredine i prostornog planiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Oliver Dulić koji će prisustvovati zasedanju kao predsednik Upravnog saveta Globalnog ministarskog foruma UNEP, koji čini 140 ministara životne sredine iz svih zemalja sveta.

Na 11. specijalnom zasedanju biće usvojen niz odluka u oblasti međunarodnog upravljanja životnom sredinom, reformi sistema UN, hemikalija i otpada, kao i pravnih odluka u oblasti životne sredine.

Na ministarskom nivou biće održan i niz sastanaka o klimatskim promenama, upravljanju hemikalijama i opasnim otpadom, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je ukazalo da je zasedanje na Baliju značajno kao prvi veliki forum ministara nakon Konferencije o klimatskim promenama u Kopenhagenu, na kojem će biti reči o preuzimanju obaveza za smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte.

Na zasedanju se očekuje i usvajanje "Nusa Dua deklaracije", odnosno dokumenta za postizanje održivosti životne sredine, uspostavljanje zelene ekonomije, ostvarivanje milenijumskih razvojnih ciljeva, očuvanje biodiverziteta i ekosistemskih usluga u kontekstu održivog razvoja.

Srbija je preuzela dvogodišnje predsedavanje UNEP-om prošle godine u Najrobiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delegacija Srbije na zasedanju UNEP

Izvor: B92, 21.Feb.2010

Beograd -- Delegacija Srbije, s ministrom ekologije Oliverom Dulićem na čelu, učestvovaće na zasedanju Programa UN za životnu sredinu (UNEP) na Baliju u Indoneziji...Oliver Dulić ocenjuje da je Konferencija na Baliju od velikog značaja, jer će, osim razgovora o klimatskim promena, biti pokrenuta...

Nastavak na B92...

Dulić: Pečat u reformi životne sredine

Izvor: Glas javnosti, 22.Feb.2010, 10:12

BEOGRAD - Delegacija Srbije, s ministrom ekologije Oliverom Dulićem na čelu, učestvovaće na zasedanju Programa UN za životnu sredinu (UNEP) na Baliju u Indoneziji...Oliver Dulić ocenjuje da je Konferencija na Baliju od velikog značaja, jer će, osim razgovora o klimatskim promena, biti pokrenuta...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.