Deca crtala i pisala poslanicima (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Okt.2015, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca crtala i pisala poslanicima (FOTO)

U Domu Narodne skupštine danas je održana manifestacija "Kreda crta maštom" tokom koje je oko 400 dece iz osnovnih škola i vrtića širom Srbije crtalo i pisalo poruke poslanicima.

Ugostio ih je potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković, koji je poručio da je jedno od najvećih dečijih prava da slobodno izraze svoje mišljenje, zbog čega poslanici žele da im deca poruče šta bi do sledećeg viđenja trebalo da urade za njih.

"Ovo je najlepši dan za nas poslanike, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jer se danas u Domu Narodne skupštine čuje dečiji glas. Vidim da ovde sede budući ministri, predsednici vlade, budući predsednici opština, ali i potencijalno budući lekari, učitelji, sportisti, jednom rečju budućnost Srbije. Vi ste naša budućnost i mi smo ovde zbog vas", istakao je Marinković.

Deci je poručio i da su poslanici tu da zaštite njihova prava, kako bi im detinjstvo bilo lepše, bezbrižnije i ispunjenije.

Manifestacija "Kreda crta maštom" održava se od 2002. godine, u organizaciji "Deca Palilule".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"KREDA CRTA MAŠTOM" 400 dece iz Srbije zaselo u poslaničke klupe

Izvor: Blic, 10.Okt.2015

U Domu Narodne skupštine danas je održana manifestacija "Kreda crta maštom" tokom koje je oko 400 dece iz osnovnih škola i vrtića širom Srbije crtalo i pisalo poruke poslanicima...Ugostio ih je potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković, koji je poručio da je jedno od najvećih dečijih prava...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.