Davutoglu naredio obaranje ruskog aviona?

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2015, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu naredio obaranje ruskog aviona?

ANAKARA - Turski premijer Ahmet Davutoglu priznao je da je lično izdao naređenje da se obori ruski avion, objavio je kanadski portal "Tink pol".

"Nismo željeli da se ovo dogodi, ali svako mora da poštuje prava Turske da brani svoje granice", rekao je Davutoglu, a prenio Sputnjik.

Davutoglu je, tokom sastanka sa članovima svoje Partije pravde i razvoja (AKP) rekao da su "uprkos svim upozorenjima, morali da obore letjelicu", naveo je kanadski portal.

"Turske >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << oružane snage su izvršile naređenja koja sam lično izdao", rekao je turski premijer.

U nastojanju da se, takoreći, spusti lopta na zemlju, turska vojska izdala je saopštenje za ruske vojne atašee.

Kako se navodi, Suhoj 24 je oboren pošto nije reagovao na upozorenja, a uloženi su i veliki napori da se piloti pronađu i spasu.

Turska vojska je istakla da su zvali i vojne zvaničnike u Moskvi i da je izražena spremnost za "svaku vrstu saradnje".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.