Danas presuda Marku Milićevu za slučaj kantrimen

Izvor: B92, 28.Okt.2015, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas presuda Marku Milićevu za slučaj "kantrimen"

Izricanje presude Marku Milićevu zbog slučaja "kantrimen" kada je život izgubio Luka Jovanović zakazano je za danas u Trećem osnovnom sudu u Beogradu.

Tužilaštvo je u ponedeljak, 26. oktobra predložio da Milićev bude osuđen na 10 godina. Sud je predložio i da kum Milićeva, Bratislav Vesović bude osuđen na tri godine zbog prikrivanja dela, dok je za taksistu "Pink taksija" Sašu Jankovića predložena kazna od devet meseci zatvora zbog neotklanjanja opasnosti.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Odbrana je zatražila da Milićevu i Vesoviću bude ukinut pritvor, ali je to odbijeno.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se u julu 2014. godine, kada se Luki Jovanoviću i njegovim prijateljima na Brankovom mostu pokvarila "lada". Kad su izašli da pomere automobil u zaustavnu traku, udario ih je "mini kantrimen".

Optuženi Milićev je pobegao sa mesta nesreće, a Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

Nakon incidenta, Milićev se krio u Turskoj, pa u Kini, odakle je deportovan u Srbiju. Tokom suđenja nije otkrio šta se dogodilo sa spornim automobilom.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra prošle godine doneo presude kojima je petoro Milićevih prijatelja, koji su te večeri bili sa njim u autu, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili uz priznanje krivičnog dela.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SLUČAJ KANTRIMEN: Danas presuda Marku Milićevu za ubistvo Luke Jovanovića

Izvor: Kurir, 28.Okt.2015

Sud je predložio da Milićev bude osuđen na 10 godina. Sud je predložio i da kum Milićeva, Bratislav Vesović bude osuđen na tri godine zbog prikrivanja dela, dok je za taksistu Sašu Jankovića predložena kazna od devet meseci zatvora zbog neotklanjanja opasnosti...BEOGRAD - Izricanje presude...

Nastavak na Kurir...

Marko Milićev osuđen na 4 i po godine zatvora za smrt Luke Jovanovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2015

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je danas na četiri godine i šest meseci zatvora Marka Milićeva (34) jer je svojim vozilom "mini kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića (21) prošlog leta na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države...Milićevu je izrečena i zabrana...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.