Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Avg.2015, 07:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas Dan žalosti u Republici Srpskoj i Srbiji

Vlade Republike Srpske i Srbije proglasile su 5. avgust za Dan žalosti u Republici Srpskoj i Srbiji , kao Dan sjećanja na prognane i stradale Srbe tokom hrvatske akcije “Oluja”.

Služenjem parastosa u banjalučkom Hramu Svete Trojice , te promocijom novih publikacija Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas”, u Banjaluci će se obilježiti 20 godina od egzodusa srpskog naroda iz Hrvatske tokom akcije “Oluja”.

Centralna memorijalna manifestacija bit će održana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u beogradskom Centru “Sava”, a tačno u podne Srbija će stati na jedan minut, oglasiće se sva crkvena zvona i sve sirene.

U Crkvi Svetog Marka u 11.00 časova biće služen parastos Srbima stradalim u Hrvatskoj i BiH.

Poslije parastosa delegacija Koalicije udruženja izbjeglica položiće vijenac u Tašmajdanskom parku na spomen-ploču Srbima stradalim u oružanim sukobima na prostoru bivše Jugoslavije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

»Dan sjećanja« na stradale u »Oluji« obilježava se i u Crnoj Gori

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2015

Na prijedlog Vlada Republike Srbije i Republike Srpske, 5. avgust je dan proglašen Danom žalosti. Dan sjećanja na stradanje Srba, povodom 20. godina od hrvatske vojne akcije „Oluja“, obilježava se prvi put, a osim u Srbiji i u Republici Srpskoj, obilježiće se i u Crnoj Gori.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.