Dačić: Novi zakon o saobraćaju - hitno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Novi zakon o saobraćaju - hitno

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić obišao je danas u Novom Sadu putnike koji su povređeni u teškoj saobraćajnoj nesreći i u ime Vlade Srbije izrazio najdublje saučešće porodicama poginulih. Ivica Dačić založio se danas za što hitnije vraćanje Predloga zakona o bezbednosti saobraćaja u skupštinsku proceduru i pooštravanje mera prevencije i kontrole, kojima bi se uticalo na bezbednost saobraćaja.

Dačić je novinarima kazao da je o uzroku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nesreće rano govoriti ali je dodao da se može reći "da je očigledno u pitanju subjektivni faktor, odnosno greška vozača autobusa".

Ministar policije je posebno zahvalio novosadskim lekarima što su uspeli da spreče još veće posledice velike tragedije i izrazio spremnost Vlade Srbije da pomogne u daljem lečenju svih povređenih.

"Pošto su u pitanju državljani Poljske mi izražavamo spremnost da kao vlada pomognemo u daljem lečenju ljudi koji su povređeni i molimo gradsku i pokrajinsku vlast da pomognu što više mogu, imajući u vidu da će sigurno u Srbiju doći porodice stradalih i povređenih", rekao je Dačić.

Novi zakon i - strogo pridržavanje

On je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da se strogo pridržavaju propisa i najavio da će narednih dana saobraćajna policija pooštriti kontrole na svim putnim pravcima, zbog ucestalih nesreća u Srbiji proteklih dana.

Dačić je najavio da će predložiti da se u skupštinsku proceduru hitno vrati predlog zakona o bezbednosti u saobraćaju koji već tri godine čeka na usvajanje, kako bi se stalo na put sve učestalijim saobraćajnim nesrećama.

"Zakon je već prošao neke oblike preskupštinske procedure i očekujem da će to biti veoma brzo. Imajući u vidu dinamiku skupštinskih zasedanja, sigurno će se naći na jesen u skupštinskoj proceduri", rekao je Dačić.

MUP je ranije danas saopštio da je povodom učestalih saobraćajnih nesreća, koje svakodnevno odnose ljudske živote na putevima Srbije, ministar je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da zaštite svoje i tuđe živote pridržavanjem propisa, tolerancijom i razumevanjem u različitim saobraćajnim situacijama.

Na kolegujumu u sedištu Ministarstva, Dačić je pozvao saradnike da, pooštravanjem mera prevencije i kontrole saobraćaja, kao i što hitnijem vraćanju Predloga zakona o bezbednosti saobraćaja u skupštinsku proceduru, utiču na opšte stanje bezbednosti na putevima.

Taj zakon, koji je prilagođen važećim evropskim propisima iz ove oblasti, primeniće isprobanu praksu i pozitivna iskustva drugih zemalja, što će u velikoj meri olakšati rad saobraćajne policije i doprineti smanjenju crnog bilansa na putevima u našoj zemlji, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Šimanski: Zahvalnost vlastima i građanima

Ambasador Poljske u Srbiji Maćej Šimanski zahvalio je svima na pomoći, posebno lekarima u Novom Sadu i ostalim gradovima gde su smešteni povređeni, kao i predstavnicima vlasti koje čine sve da pomognu nastradalim u toj nesreći.

Šimanski je posebno zahvalio građanima koji zovu u želji da pomognu i daju krv za povređene putnike.

U saobraćajnom udesu koji se jutros oko sedam časova dogodio na novom Novosadskom putu poginulo je šestoro putnika autobusa iz Poljske koji se prevrnuo kod skretanja za Inđiju. Povređeno je oko 60 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić traži oštriju kontrolu na putevima

Izvor: Kurir, 11.Jul.2008

BEOGRAD, 11. jula 2008. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić zatražio je danas pooštravanje mera prevencije i kontrole saobraćaja, kao i hitno vraćanje Predloga zakona o bezbednosti saobraćaja u skupštinsku proceduru. U saopštenju MUP Srbije navodi se da je zbog učestalih...

Nastavak na Kurir...

DAČIĆ:PRIDRŽAVAJTE SE PROPISA

Izvor: Kurir, 11.Jul.2008

BEOGRAD, 11. jul 2008. (FoNet) - Zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić apelovao je danas na sve učesnike u saobraćaju da zaštite svoje i tuđe živote pridržavanjem postojećih propisa, tolerancijom i razumevanjem u različitim saobraćajnim situacijama.

Nastavak na Kurir...

Dačić: Bolje strog zakon, nego gubitak života

Izvor: Mondo, 11.Jul.2008

Posle serije saobraćajnih nesreća u Srbiji ovog leta, u kojima je samo za 24 časa poginulo 15 ljudi, ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić založio se za pooštravanje zakona o bezbednosti u saobraćaju.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.