Izvor: Kurir, 06.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVOJICA GENERALA PREBAČENA U ZATVOR

ANKARA, 6. JULA (SRNA-Rojters) - Dva penzionisana generala turske vojske danas su i formalno uhapšena u sklopu šire policijske istrage o navodnom planiranju puča, javila je turska novinska agencija Anatolija. Penzionisani generali Hursit Tolon i Sener Erujgur prebačeni su u zatvor u Istambulu. Turski mediji javili su da penzionisani generali pripadaju "Ergenekonu", tajanstvenoj, ultranacionalističkoj i desno orijentisanoj sekularističkoj grupi, osumnjičenoj da je planirala bombaške napade i likvidacije čime bi bio pokrenut vojni prevrat u zemlji.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Uhapšena još dvojica bivših generala u Turskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2008

ANKARA - Turska policija uhapsila je još dvojicu bivših generala u okviru istrage o navodnom planiranju državnog udara, javila je agencija Anadolija. Bivši načelnik žandarmerije Sener Erujgur i bivši prvi armijski komanandant Hursit Tolon uhapšeni su i prebačeni u zatvor u Istambulu...Turski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.