DS: Štetna i opasna odluka o presudi Stepincu

Izvor: RTS, 23.Jul.2016, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Štetna i opasna odluka o presudi Stepincu

Demokratska stranka smatra da je odluka o poništavanju presude Alojziju Stepincu štetna, nerazumljiva i potencijalno opasna.
"Moramo biti ponosni na svoju antifašističku tradiciju, moramo i danas, bez obzira na to koliko vremena je prošlo, upozoravati na zlo koje fašizam nosi sa sobom i neprekidno podsećati na zločine fašista i njihovih saradnika, suprotstavljajući se svakom pokušaju da se oni opravdaju", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštila je DS.
Dodaju i da je ta stranka uvek negovala tekovine antifašizma i da se suprostavljala svim pokušajima da se fašistički zločini relativizuju, kolaboracionisti rehabilituju i žrtve zaborave.
U saopštenju se podseća i da je predsednik DS-a Bojan Pajtić oštro protestovao kada je u Evropskom parlamentu zakazana izložba posvećena Stepincu i uputio protestno pismo zvaničnicima Socijaldmokratske poslaničke grupe i predsedniku Evropskog parlamenta Martinu Šulcu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: Oluka o presudi Stepincu je štetna i opasna

Izvor: Blic, 23.Jul.2016

Demokratska stranka smatra da je odluka o poništavanju presude Alojziju Stepincu štetna, nerazumljiva i potencijalno opasna...- Moramo biti ponosni na svoju antifašističku tradiciju, moramo i danas, bez obzira na to koliko vremena je prošlo, upozoravati na zlo koje fašizam nosi sa sobom i neprekidno...

Nastavak na Blic...

DS: Odluka o poništavanju presude Stepincu štetna i potencijalno opasna

Izvor: Beta, 23.Jul.2016

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je odluka o poništavanju sudske presude zagrebačkom nadbiskupu Alojzju Stepincu štetna, nerazumljiva i potencijalno opasna.Stranka je navela i da je DS uvek negovala tekovine antifašizma i oštro se suprotstavljala svim pokušajima da se fašistički zločini...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.