Izvor: Blic, 01.Maj.2016, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS O SLUČAJU "FANTOMSKOG BIRAČA": Dokaz aljkavosti, neznanja i zloupotreba

Demokratska stranka saopštila je danas povodom slučaja greške u upisu JMBG birača iz Vitine da je to, kako navode demokrate, "dokaz aljkavosti, neznanja i zloupotreba", na koje su se predstavnici vlasti "oslonili kako bi prisvojili glasove".

Dodatnu zabunu, kako dodaju iz DS, stvara to što se jednostavnim upitom dostupnim svakom građaninu možže utvrditi da ovaj gospodin koji tvrdi da je glasao za SNS nije ni upisan u birački spisak.

"Ja sam fantomski birač od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 144 godine"

Iz te stranke još navode da ohrabruju ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da policija istražži i sve druge nepravilnosti i zloupotrebe tokom izbora.

"Neka počne od fantomskih poziva za izbore ljudima koji su prijavljeni na adrese naših građana, neka nastavi sa istim potpisima desetina i stotina birača u biračkim spiskovima sa BM 1, 2, 4 i 6 iz Kosovske Kamenice, sa menjanim zapisnicima na BM 1 u Novom Brdu i BM 193", navodi se, izmedju ostalog, u saopštenju DS.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da čovek za kojeg opozicija tvrdi da je "fantomski birač" od 144 godine, odnosno jedan od navodno mrtvih na spisku glasača, postoji, zove se Sretan Branković, iz sela Grča, opština Vitina, i ima 44 godine.

Vučić je rekao da je "zaplet" nastao zbog greške u matičnom broju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.