DS: File odgovorio Đilasu

Izvor: RTS, 25.Jul.2013, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: File odgovorio Đilasu

Evropski komesar za proširenje Štefan File poručio je, u odgovoru na pismo lidera DS-a Dragana Đilasa, da Evropska komisija smatra da je neprihvatljiva praksa objavljivanja u medijima podataka iz istraga o slučajevima korupcije i najavljivanja hapšenja u cilju uticaja na javno mnjenje, saopštio DS.

Demokratska stranka je saopštila da je evropski komesar za proširenje Štefan File poručio, u odgovoru na pismo lidera Demokratske stranke (DS) Dragana Đilasa, da Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << komisija smatra da je neprihvatljiva praksa objavljivanja u medijima podataka iz istraga o slučajevima korupcije i najavljivanja hapšenja u cilju uticaja na javno mnjenje.

Đilas je uputio pismo Fileu u kojem je ukazano na spregu pojedinih medija i pravosudnih organa koja je motivisana borbom protiv političkih protivnika, podsetio je DS.

File je podvukao da takvi postupci predstavljaju kršenje pretpostavke nevinosti i nepoštovanje zaštite podataka o ličnosti.

"Upozoren sam na ozbiljne optužbe da se vode orkestrirane medijske kampanje u pojedinim tabloidima protiv opozicije, kao i protiv drugih partija i nezavisnih institucija, a sve u vezi sa navodnom korupcijom", napisao je File u odgovoru na pismo koje mu je Đilas uputio krajem aprila.

File je naveo da je Evropska komisija to jasno podvukla u maju, tokom razgovora sa predstavnicima Ministarstva pravde i ombudsmanom.

Primedbe u vezi sa narušavanjem pretpostavke nevinosti i nepoštovanje zaštite podataka o ličnosti naći će se u narednom izveštaju EK o napretku u oktobru, zaključio je File, prenosi DS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

File odgovara Đilasu: Neprihvatljiva praksa objavljivanja podataka iz istrage

Izvor: Blic, 25.Jul.2013

Evropski komesar za proširenje Štefan File poručio je, u odgovoru na pismo lidera Demokratske stranke (DS) Dragana Đilasa, da Evropska komisija smatra da je neprihvatljiva praksa objavljivanja u medijima podataka iz istraga o slučajevima korupcije i najavljivanja hapšenja u cilju uticaja na javno...

Nastavak na Blic...

DS:File smatra neprihvatljivim pisanje o podacima iz istraga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2013

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je evropski komesar za proširenje Štefan File ocenio kao neprihvatljivo objavljivanje podataka iz istraga o korupciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.