DEVOJCICA IZ SJENICE NEUTESNA POSLE PORODICNE TRAGEDIJE Sestra je dala svoj zivot da spase moj

Izvor: medio.rs, 27.Jun.2016, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEVOJCICA IZ SJENICE NEUTESNA POSLE PORODICNE TRAGEDIJE Sestra je dala svoj zivot da spase moj

Trudiću se da ispunim sve naše zajedničke planove i želje, rekla je rođacima Nerma Ugljanin (13), čija se sestra Nejra (24) utopila u jezeru Uvac dok ju je spasavala

Nejra Ugljanin (24) iz Sjenice, koja se u petak utopila u jezeru Uvac, spasavajući mlađu sestru Nermu (13), sahranjena je u subotu na lokalnom groblju. Nerma danima plače za Nejrom i ne može da se pomiri sa sudbinom da joj se sestra utopila dok je spasavala njen život.

Rođacima je rekla da će >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << ceo svoj život posvetiti tome da ispuni sve planove i želje koje je imala sa starijom sestrom.

Safet Ugljanin, rođak nastradale Nejre, kaže da su sestre bile vezane jedna za drugu.

Nermi je mnogo teško, non-stop plače... Ne može da prihvati da je izgubila sestru koja joj je u svemu bila uzor. Nisu se odvajale jedna od druge, iako je Nejra bila starija 11 godina. Imale su iste snove i želje, planirale su da otvore ordinaciju kada završe školovanje - priča Safet i dodaje da o hrabroj Nejri u Sjenici svi imaju samo reči hvale.

Nejra je dosta vremena provodila u Novom Pazaru, gde je takođe imala društvo. Njen drug Sanjin Muratović kaže da još nema snage da ode kod Nejrinih roditelja i da im izjavi saučešće.

- Nejra je bila veliki čovek, ko ju je poznavao bio je srećan. Ona me je savetovala da upišem fakultet i poslušao sam je. Verujte, samo zbog nje ću ga i završiti - kaže Sanjin.

U petak, nakon nesreće, kao i tokom vikenda, u sjeničkim kafićima nije bilo muzike zbog žalosti za hrabrom stradalom sugrađankom. Dečja manifestacija, koja je trebalo da bude održana u subotu u parku, odložena je, a na portalima i socijalnim mrežama građani objavljuju Nejrine slike i tužne stihove.

Hiljade rođaka i prijatelja prethodnih dana je izjavilo saučešće neutešnim roditeljima Muhamedu i Senadi, a kućom su odjekivali jauci dok su Nejrini drugovi i drugarice bezuspešno pokušavali da ih uteše.

Muhamed i Senada nemaju sna od bola i tuge. Oni, pored Nerme, imaju i sina Nermina. Pokušavaju da budu hrabri zbog njih i objašnjavaju im da se sve dogodilo božjom voljom. Ali uporno uveravaju Nermu da nema razloga da krivi sebe. Teško im je, njihova srca znaju koliki je to bol - kaže Safet.

Milena Nićiforović radila je sa Nejrom u kozmetičkom salonu i družile su se i van radnog vremena.

Roditelji uveravaju Nermu da nema razloga da krivi sebe. Teško im je, njihova srca znaju koliki je to bol

Rođak Safet Ugljanin

Nejra je studirala psihologiju, želela je da radi sa decom, da bude dečji psiholog. Uvek se smejala, bila je vesela, hrabra, volela je sve da zna... Ma bila je neverovatna! Volela je rok muziku i često smo pevušile u salonu - priča Milena.

Podsetimo, Nejra se udavila u jezeru skočivši za mlađom sestrom, kojoj je pozlilo u vodi. Nejra je potonula, a Nermu su spasili ribočuvari koji su tuda prolazili čamcem.

INFORMER.RS

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.