Cvijanović: Koalicija spremna da djeluje zajedno i na predstojećim izborima

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Avg.2014, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović: Koalicija spremna da djeluje zajedno i na predstojećim izborima

GRADIŠKA - Međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je novinarima u Gradišci da se nada da će nova vlada Republike Srpske biti sastavljena od članova SNSD-a, DNS-a i Socijalističke partije koji imaju dobru infrastrukturu, koalicija koja ima najduži staž i koja je istestirana u Vladi RS.

-Ovo je koalicija sa najdužim stažom i spremna je da djeluje zajedno i na predstojećim izborima. I nova vlada, koja će biti sastavljena od kadra iz ove koalicije, će raditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << po prioritetima, ravnomjerno na teritoriniji cijele Republike Srpske - rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon razgovora sa lokalnim čelnicima SNSD-a, DNS-a i Socijalističke partije, prenosi Glas Srpske.

Cvijanovićeva je razgovore sa koalicionim partnerima ocijenila pozitivnim, te dodala da je danas bilo riječi i o tome da SNSD, DNS i SP može djelovati zajedno i na nivou lokalne vlasti u Gradišci, jer su stranke koalicije svjesne važnosti izbora i spremi da zajedno djeluju, to znači i podršku pojedinačnim kandidatima, isto tako sinhronizovano I kada su u pitanju izbor za parlament i jedan i drugi.

Ona je istakla da stranke imaju punu demokratičnost, pa su prema tome različito struktuisane na lokalnom nivou.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD u Gradišci Zoran Adžić rekao je da postoji čvrst dogovor tri stranke o zajedničkom djelovanju na predstojećim izborima, što su potvrdili i predstavnici preostale dvije stranke iz koalicije - SP Živko Šukalo i DNS Vladimir Janković.

Predsjednik OO SP-a Gradiška Živko Šukalo rekao je da je ovaj sastanak jako pozitivan, jer osim većih šansi za uspjeh na izborima, dobili smo utisak da nas stranka koja je nosioc politike u Srpskoj znatno više uvažava.

-Pozitivan razgovor sa dosta inputa koje mi možemo koristiti za ubuduće. Nadams e da je to samo početak jedne dobre saradnje koja treba donijeti dobre rezultate – rekao je Šukalo.

Predsjednik OO DNS-a Gradiška Vladimir Janković rekao je da on podržava partijski vrh koji je dogovorio koaliciju na predstojećim izborima i da poštuju odluku predsjedništva i organa stranke.

-Držaćemo se odluka koje dobijamo iz vrha partije, a takođe iskoristiti sve mogućnosti za jačanje stranke i većem afirmisanju DNS-a  - naglasio je Janković.

 Nakon sastanka sa predstavnicima koalicije u Cvijanovićeva je održala sastanak i sa kandidatima SNSD-a za predstojeće izbore iz ove opštine i članovima Opštinskog odbora ove stranke.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.