Čuveni ukrotitelj za Blic TV magazin: Hteo je da me pojede moj prijatelj lav

Izvor: Blic, 20.Apr.2014, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuveni ukrotitelj za "Blic TV magazin": Hteo je da me pojede moj prijatelj lav

Novi serijal Dejva Salmonija „Smrtonosna ostrva“ startovao je 18. aprila na kanalu "Diskaveri". Kao i do sada predstaviće nam svet divljine, egzotičnih i životinja i opasnosti koje oni nose. Dejv Salmoni, poznati biolog i ukrotitelj životinja čije avanture možemo da pratimo i na "Animal planetu" prethodnih dana boravio je u Beogradu...

Ima mnogo prelepih predela i udaljenih ostrva i ja, kao domaćin emisije "Smrtonosna ostrva", želim da povedem ljude da iskuse jednu vrstu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << misterije, kaže Dejv Salmoni na početku razgovra za "Blic TV magazin.

Šta je tokom snimanja ove serije bilo najnapornije, a šta najneobičnije?

-Bilo je mnogo iscrpljujućih trenutaka, pogotovo što se sve dešava u divljini kada me je srebrna ajkula jurila i želela da me ujede. S druge strane bio sam zaglavljen u oblasti oko vulkana bez hrane. Sve te stvari su iscrpljujuće kako fizički tako i psihički.





Sa sedam godina ste pošli u divljiun. Koliko su za to bili zaslužni vaši roditelji?

- Već kao mali sam krenuo da istražujem šumu. Moja porodica je kupila kolibu pored reke u divljini. Pošto sam bio hiperaktivno dete, mama bi mi spremila hranu za taj dan i rekla da izađem iz kuće i odem negde. Trudio sam se da budem blizu naše kuće, ali voleo sam da budem u prirodi, a prei tome bezbedan.

Nekoliko puta ste bili u životnoj opasnosti zbog čopora lavova i medveda. Kada je bilo najopasnije?

Srpska kobasica

- Moja omiljena hrana je meso. Dopada mi se srpska kuhinja koja je zasnovana na mesu, a probao sam začinjenu kobasicu, koja je odlična. Uživao sam u njoj.

- U jednoj od epizoda ove serije, naša grupa je bila okružena čoporom medveda u kome su bila tri velika opasna medveda i tri bebe. Tada je bilo baš opasno, ali i mnogo puta sam se našao u opasnim sitacijama. Volim da kažem da čovek ne može da umre više nego jednom, pa šta da se radi.





Može li svaka divlja životinja da se ukroti?

- Zapravo ja i ne verujem u reč ukrotiti. Mislim da sve divlje životinje imaju te divlje instikte i smatram da ih oni nikada ne nenapuštaju i da se njih nikada ne oslobađaju. Kada sam bio mlađi radio sam s velikim brojem divljih životinja i verovao u svoje sposobnosti i spremnosti, ali siguram sam u to i da divlje životinje uvek mogu da vas napadnu.





Bilo je kritično kada vas je 1999. godine napao lav...

- Bio sam trener životinja i učio sve vezano za taj posao. Radio sam s velikim mačkama. Lav o kome me pitata je bio moj prijatelj. U jednoj prlilici sam odlučio da uzmem predmet koji smo koristili tokom šoua. Sasvim je normalna situacija da životinje žele da uzmnu neku stvar i potrebna je rutina da skrenete njegovu pažnju sa predmeta. To je jedna vrsta izazova, jer lav želi predmet i zbog koga se oseća posesivno. Ja sam se tada šalio sa njim u smislu da mu dam predmet pa da ga uzmem. Tada sam bio mlad i neiskusan i nisam primetio njegovo agresivno ponašanje. U jednom trenutku je skočio na mene, ali sam se na vreme sklonio tako da me je samo ujeo za podlakticu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dejv Salmoni i Sergej Trifunović predstavili novu, uzbudljivu seriju Smrtonosna ostrva

Izvor: Story, 20.Apr.2014

Serija Smrtonosna ostrva sa Dejvom Salmonijem premijerno je prikazana na Discovery kanalu u petak, 18. aprila, a na kanalu Animal Planet startuje u junu...Dejv Salmoni, Sergej Trifunović, foto: promo

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.