Cucić: Zbog migranata obnova 3.000 objekata

Izvor: Večernje novosti, 04.Okt.2015, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cucić: Zbog migranata obnova 3.000 objekata

Srbija neće graditi nove kapacitete za izbeglice već se razmatra da se za njihov privremeni smeštaj osposobi oko 3.000 postojećih objekata, pošto se može očekivati da će se zbog lošeg vremena sporije kretati i duže zadržavati, izjavio je danas komesar za izbeglice Vladimir Cucić. Cucić je istakao da se može očekivati da će predstojeći hladniji dani usporiti kretanje izbeglica i produžiti njihov put ka Evropi za sedam do osam dana i dodao da će obnavljeni objekti kasnije ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na raspolaganju lokalnim zajednicama kao omladinski domovi. Cucić očekuje da će sledeće nedelje biti raščišćen i park kod Ekonomskog fakulteta, jer će, kako je dodao, biti uvedene redovne autobuske linije ka prihvatnom centru u Krnjaci, gde će u sve većem broju biti upućivane pristigle izbeglice. Broj izbeglica u Srbiji nije se povećao proteklih dana, rekao je Cucić za RTS i dodao da je samo promenjen način registracije. "Došlo je do promene u samom načinu registracije, Evropa očekuje da sistemi registracije budu stroži, a to u Srbiji iziskuje angažovanje nove opreme i novih ljudi. Ipak, očekujem da će situacija da se normalizuje", rekao je on. Cucić smatra da bi rešenje bilo da se "sve završi u Grckoj, u kojoj bi dobili papir, a da svi kasnije budu ruta na kojoj oni samo pokazuju taj papir". "Ako smo za ovih pet meseci izborili sa povećanim prilivom migranata, izborićemo se i sada", uveren je on. Cucić je kazao da će bez ozbira na najave da će Mađarska postaviti ogradu ka Hrvatskoj, i sama zima usporiti celo kretanje pa migranti neće prolaziti za 30-ak sati ka Zapadnoj Evropi, već će im biti potrebno sedam-osam dana. "Mi smo i za to spremni, u skladu sa operativnim planom koji je radna grupa, odnosno vlada usvojila. Ideja je da se osposobe postojeći objekti", kazao je Cucić i dodao da je kompanija NIS ponudila motel u Atasevcima koji je prazan već nekoliko godina. "Razmišljamo o potezu u Kikindskom ataru koji stoji nekoliko godina prazan", rekao je Cucić i dodao da ima svrhe ulagati i obnoviti postojeće objekte koji će nakon toga ostati zajedinici kao omladinski domovi.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Cucić: Zima produžava put izbeglicama ka Evropi

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2015

Srbija neće graditi nove kapacitete za prihvat izbeglica i razmatra se obnavljanje postojecih objekata koji bi kasnije ostali da služe lokalnim zajednicama, izjavio je danas komesar za izbeglice Vladimir Cucić ističući da se može očekivati da će predstojeći hladniji dani usporiti kretanje izbeglica...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.