Čović očekuje imenovanja u javnim preduzećima

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Maj.2015, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović očekuje imenovanja u javnim preduzećima

SARAJEVO - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović očekuje da se na današnjoj sjednici Vlade Federacije BiH /FBiH/ odmah počne raspravljati o imenovanjima u javnim preduzećima.

Kao prioritete gdje treba odmah imenovati vršioce dužnosti  pojedinih  funkcija u upravi, Čović je naveo HT Mostar, "Hrvatsku poštu" Mostar, "Elektroprivredu HZHB", "Aluminij" i Razvojnu banku FBiH.

"S obzirom na to da su sva ova preduzeća u problemima, ove ili one vrste, rekli smo da treba raspraviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << o poslovanju tih firmi, te imenovati vršioce dužnosti, jer je dobar dio njih u jednoj nezavidnoj situaciji", rekao je Čović za "Dnevni avaz".

Čović je istakao da HDZ BiH i SDA imaju jedinstven stav kada je riječ o uredbi o imenovanjima u javnim preduzećima.

"Razgovarao sam sa /potpredsjednik SDA/ Bakirom Izetbegovićem o tome. Kako možemo biti koalcija ako nemamo jedinstven stav o ključnim pitanjima? O ovome je i /lider DF-a/ Željko Komšić, kada sam sa njim razgovarao prije tri mjeseca, imao isti stav", rekao je predsjednik HDZ-a.

Čović je pojasnio da je taj stav bio da se provjeri šta je urađeno u javnim preduzećima i agencijama.

"Mi samo insistiramo da se to odmah počne raditi. Mjesec dana je prošlo i ne vidim nijedan razlog da se to odugovlači", poručio je Čović.

Vlada FBiH već dvije sedmice nije zasjedala, a spor je izbio zbog uredbe o načinu imenovanja nadzornih odbora javnih preduzeća. DF je tražio da imenovanja vrše resorna ministarstva, dok je HDZ BiH insistirao da se uredbom reguliše pravo Vlade da to čini, u čemu ga je podržala i SDA.

Iako postoji načelan usmeni dogovor članova federalne Vlade da se na sjednici planiranoj za danas "stavi po strani" ova uredba, Komšić je najavio drugačiji ishod, navodeći da su SDA i HDZ "odustali od uredbe" i popustili njegovim zahtjevima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ministri iz HDZ-a nisu prisustvovali sjednici

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Maj.2015

MOSTAR - Ministri HDZ-a BiH nisu htjeli da prisustvuju jutrošnjoj sjednici Vlade Federacije BiH zbog neslaganja sa SDA i DF-om u vezi sa smjenama i imenovanjima u javnim preduzećima, saznaje Srna...Prema nezvaničnim informacijama, HDZ BiH i SDA dogovorili su da na današnjoj sjednici budu razmatrane...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.