Cena grejanja ostaje nepromenjena

Izvor: Šumadija Press, 31.Dec.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena grejanja ostaje nepromenjena

Gradsko veće je odbacilo zahtev “Eneregtike” za povećanje cena toplotne energije, pa one ostaju iste kao i u prethodnoj grejnoj sezoni.

Naime, to preduzeće dostavilo je više zahteva za promenu cena, ali je nakon uvida u zahteve Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove utvrdila da su nepotpuni i 5. novembra naložila otklanjanje nedostatatka. Kako u zakonom predviđenom roku “Energetika” nije otklonila nedostatke, nije bilo moguće utvrditi opravdanost troškova >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << poslovanja.

Predloženom korekcijom “Energetika” je zatražila uvećanje cene za kategoriju stambenog prostora za 8,41 odsto, kao i smanjenje za poslovni prostor za 9,7 procenata. Zbog toga je Gradsko veće odlučilo da zadrži cene isporuke toplotne energije za grejnu sezonu 2015/2016 godine na istom nivou koji je utvrđen rešenjem Gradskog veća za prethodnu grejnu sezonu.

Gradsko veće je, na poslednjoj sednici u ovoj godini, usvojilo i Program kontrole kvaliteta životne sredine (vode, vazduha, zemljišta) na teritoriji grada za 2016. godinu. Pod redovnom kontrolom biće nivo buke u životnoj sredini, kvalitet otpadnih voda, zagađenost zemljišta i kvalitet vode za piće iz javnih česmi u naseljima Šumarice, Divostin, Bubanj, Beloševac, Teferič i Košutnjak.

Programom su utvrđeni načini i učestalost sistematskog merenja nivoa buke u životnoj sredini na šest mernih mesta, jednom mesečno, na teritoriji Kragujevca i to: zona pored prometnih saobraćajnica; zona gradskog centra; stambena zona; zona industrije; bolnička zona; zona odmora i rekreacije.

Usvojen je i Program uređenja i postavljanja dečijih igrališta u gradu sa rekvizitima i opremom za igru i rekereaciju dece od 2 do 11 godina kojim su definisane lokacije i opšti uslovi za postavljanje novih i održavanje postojećih dečijih igrališta na javnim površinama u obuhvatu Generalnog urbanističkog plana Kragujevac 2015.

Ovim Programom definisani su osnovni urbanistički parametri za određivanje lokacija i opšti bezbednosni uslovi, što pored ostalog znači da nije moguće postavljati igrališta na nestabilnim terenima i klizištima, ispod zaštitnog pojasa dalekovoda, pored trafostanica, antenskih stubova i drugih nebezbednih uticaja u blizini magistralnih saobraćajnica i železnica.

Gradsko veće usvojilo je i zaključak o davanju saglasnosti za reprogramiranje duga poljoprivrednim proizvođačima sa kojima je grad Kragujevac zaključio ugovore o kreditiranju poljoprivredne proizvodnje na najviše 12 mesečnih rata. Radi se o dospelim obavezama prema Gradu po osnovu ugovora o kreditiranju poljoprivredne proizvodnje, zaključenih u skladu sa programima za razvoj poljoprivrede (mehanizacije, stočarstva, unapređenja rasnog sastava u govedarstvu, prerađivačkih kapaciteta, plastenika i dr).

Nakon uručenih opomena, dužnici su Gradu podneli molbe za odlaganje dospelih obaveza. Ugovore o reprogramu duga sa poljoprivrednim proizvođačima u ime grada Kragujevca, na osnovu ovlašćenja gradonačelnika, potpisivaće dr Zoran Prokić član Gradskog veća za poljoprivredu.

Gradsko veće dalo je saglasnost na Predlog odluke o dodeli novogodišnje poklon čestitke prvorođenoj bebi u Novogodišnjoj noći u iznosu od 100.000 dinara.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.