Čavara: SBB trenutno jedini realan partner za SDA i HDZ BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2015, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavara: SBB trenutno jedini realan partner za SDA i HDZ BiH

SARAJEVO - Predsjednik FBiH Marinko Čavara izjavio je danas u Sarajevu da je Savez za bolju budućnost (SBB) "trenutno jedini realan partner za formiranje vlasti u FBiH zajedno sa SDA i HDZ-om BiH".

Istakao je da bi kroz pregovore u narednom periodu trebalo biti poznato koliko i koje bi pozicije SBB, i, eventualno, Stranka za BiH mogli dobiti te da je sve ostalo u sferi nagađanja.

Čavara smatra da nema logike da Demokratska fronta ostane u vlasti na nivou Bosne i Hercegovine >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zbog "ponašanja" u vlasti FBiH i da je važno da bude ista struktura stranaka u vlasti od državnog do kantonalnog nivoa.

Ponovio je da je stav HDZ-a BiH da stranke koje su na vlasti u RS-u trebaju biti i u vlasti na nivou BiH, jer ukoliko bi u vlasti na državnom nivou i u vlasti u tom entitetu bile različite "srpske" stranke onda bi dolazilo do sukoba između njih, što bi uzrokovalo zastoj u radu vlasti na državnom nivou.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Rekonstrukcija Vlade FBiH: SBB dva ministarstva, A-SDA i SBiH po jedno

Izvor: Cafe.ba, 01.Okt.2015

SARAJEVO - Od četiri ministarstva, koja u Vladi Federacije BiH trenutno ima Demokratska fronta, dva će pripasti Savezu za bolju budućnost (SBB), a po jedno ministarstvo Stranci za BiH i A-SDA, objavila je N1..Sve je izvjesnije da Demokratska fronta neće ostati u vlasti na nivou Federacije BiH. Četiri...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.