Carnajev kriv po svih 30 tačaka optužnice

Izvor: VOA, 08.Apr.2015, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carnajev kriv po svih 30 tačaka optužnice

Porota u Federalnom sudu u Bostonu donela je presudu da je čečenski imigrant Džohar Carnajev kriv za pomaganje svom bratu u terorističkom napadu bombom na Bostonskom maratonu 2013. godine, kada je poginulo troje, a ranjeno 264 ljudi.

Porota je većala 11 sati u periodu od dva dana, posle čega su saopštili odluku da je 21-godišnji čečenski imigrant kriv po svih 30 tačka optužnice, uključujući i 17 među kojima je zavera i upotreba oružja za masovno uništenjem, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << ćega bi mogao da dobije smrtnu kaznu. Brojni članovi porodica žrtava pratili su iznošenje odluke porote u bostonskom sudu.

Slučaj Carnajeva sada ulazi u drugu fazu tokom koje će porota saslušati još svedoka pre nego što donesu odluku da li će ga osuditi na doživotnu kaznu ili smrt.

Brat optuženog, Tamerlan Carnajev ubijen je u oružanom sukobu sa policijom tri dana posle napada, a njegov mlađi brat Džohar uhapšen je pet dana posle bombaškog napada.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.