Čajetina: Kakav višak, imamo manjak zaposlenih!

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čajetina: Kakav višak, imamo manjak zaposlenih!

Opština Čajetina, prema proceni Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, pored Dimitrovgrada, ima najveći broj zaposlenih u javnim komunalnim preduzećima i taj broj moraće da se smanji do kraja godine. Međutim, predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, tvrdi da Ministarstvo nije uzelo u obzir specifičnosti lokalnih samouprava, kada je određivan potreban broj zaposlenih u javnom sektoru.

- Zlatibor je najpoznatiji turistički centar u Srbiji sa 300.000 posetilaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i 1.200.000 noćenja na godišnjem nivou. Sa planiranim brojem zaposlenih nije moguće odgovoriti potrebama turizma visoke kategorije. Takođe, opština Čajetina se nalazi na brdsko-planinskom području koje treba zimi čistiti i održavati, što se takođe nema u vidu - objasnio Stamatović.

On je naveo da opština Čajetina ima samo dva javno komunalna preduzeća - "Vodovod" i "Zlatibor".

Prema sadašnjim, ali i budućim kriterijumima novog Zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, opština Čajetina nema viška zaposlenih, rekao je Stamatović.

- Mi čak imamo manjak zaposlenih. Tako trenutno nemamo vozača, po odlasku starog u penziju, pa službene automobile voze sami funkcioneri, jer ne možemo da dobijemo saglasnost da zaposlimo vozača - rekao je predsednik opštine Čajetina.

On je odbacio medijske navode da je Čajetina loš primer prevelikog broja partijskog zapošljavanja.

- Mi smo opoziciona opština na republičkom nivou i to su političke špekulacije. Uz to, kao jedna od najuspešnijih lokalnih samouprava u Srbiji na udaru smo političkih protivnika, ali nas to neće demoralisati i nastavićemo i dalje da radimo na dobrobit meštana opštine i da se borimo za decentralizaciju, koja je jedino rešenje za sve opštine do 50.000 stanovnika - poručio je Stamatović.

U opštini Čajetina na vlasti je koalicija DSS-Srpska napredna partija-SPS.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pare za zamenu kotla u Ambulanti u Tijabari

Izvor: juGmedia, 27.Maj.2015

PIROT – U okviru Projekta „Energetska efikasnost u asocijacijama lokalnih samouprava“, koji finansira nemačko Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj i švajcarska Vlada, predsednik opštine Vladan Vasić, potpisao je Sporazum o saradnji između opštine Pirot i Stalne konferencije gradova...

Nastavak na juGmedia...

U Leskovcu višak ili manjak državnih činovnika?

Izvor: JužneVesti.com, 28.Maj.2015, 09:28

Niko od vršilaca vlasti ne zna tačan broj zaposlenih u leskovačkoj samoupravi, a jedina cifra koju garantuju je zapravo 1.200 radnika čije se plate isplaćuju direktno iz gradskog budžeta. Kako Južne vesti saznaju, Leskovčane opslužuje preko 2.000 službenika...Već nekoliko dana svi štampani...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.