Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2016, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CJB Banjaluka: Najveća rasvijetljenost kriminaliteta u posljednjih pet godina

BANJALUKA - Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka od početka ove godine ostvarena je najveća stopa rasvijetljenosti krivičnih djela, što je najbolji rezultat u posljednjih pet godina, rečeno je Srni u ovom centru.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović istakla je da je riješeno 72,53 odsto krivičnih djela opšteg kriminaliteta, a najveći je procenat rasvijetljenosti teških krađa i razbojništava, kao i krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu - 57,75 >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << odsto.

Ona je navela da je u prvih šest mjeseci ove godine procenat rasvijetljenosti teških krađa 43,36 odsto, a rasvijetljenost po nepoznatom izvršiocu 43,25 odsto.

Najslabiji rezultati bili su 2012. godine kada je rasvijetljeno 32,86 odsto teških krađa, a rasvijetljenost po nepoznatom izvršiocu iznosila 31,91 odsto, podsjetila je Markanovićeva.

Ona je rekla da je od početka ove godine rasvijetljeno 59,26 odsto razbojništava, a procenat rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu je 59,26 odsto, dok je taj procenat bio najmanji 2011. godini, 30,56 i 26,47 odsto.

Prošle godine riješeno je 65,1 odsto krivičnih djela opšteg kriminaliteta, a procenat rasvijetljenosti po nepoznatom izvršiocu bio je 49,77 odsto, dok je taj procenat u 2014. godini bio 65,71, odnosno 51,55 odsto.

Markanovićeva je naglasila da su statistički pokazatelji od početka ove godine rezultat kontiuniranog rada pripadnika CJB Banjaluka, koji će nastaviti sa preventivnim i represivnim aktivnostima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.