CINS: Istraživanje bazirano na zvaničnoj dokumentaciji

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Dec.2014, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CINS: Istraživanje bazirano na zvaničnoj dokumentaciji

Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) saopštio je danas da je njihov tekst o tome koliko je koštao doček 2014. godine u Beogradu nastao na osnovu dokumentacije koju je dostavila Gradska uprava.

Povodom izjave gradskog menadžera da je taj tekst nastao "mešanjem baba i žaba" u saopštenju se podseća da je svako istraživanje CINS-a, kao i ovo o dočeku 2014. godine, "bazirano na zvaničnoj dokumentaciji".

"Gradska uprava je CINS-u poslala dva odgovora na pitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << o troškovima organizacije dočeka. Kao odgovor na prvi zahtev za uvid u dokumentaciju, Služba za informisanje Gradske uprave je 17. januara dostavila samo troškovnik Arene Beograd, kojoj je bio poveren posao organizacije, uz dopis u kome se navodi da je utrošeno 4,5 miliona dinara (bez plaćenog PDV-a) uz određen broj stavki koje su označene kao donacije", saopštio je CINS.

Dodaje se da je nakon insistiranja da se dostavi potpun odgovor, Služba za informisanje 31. januara dopunila dokumentaciju ugovorima koje je Arena sklapala i "troškovnikom koji je bio veći za čak 880.000 dinara".

"U njemu se navodi da je na organizaciju dočeka ukupno potrošeno 5.379.272 dinara bez PDV-a", navodi CINS i dodaje da su njihovi novinari tražili intervju, ali da organizatori dočeka, uključujući i gradonačelnika Beograda Sinišu Malog, nisu želeli da razgovaraju na tu temu.

CINS poziva Gradsku upravu da dostavi dodatne dokumente koji bi doprineli preciznijoj računici - ukoliko ih poseduju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.