ČEKAMO IZVEŠTAJ EK: Sve zavisi od Prajda

Izvor: Kurir, 24.Sep.2014, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEKAMO IZVEŠTAJ EK: Sve zavisi od Prajda

Vlasti se pohvaljuju zbog donošenja seta medijskih zakona, ali naglašava se da se ti zakoni sada moraju efikasno primeniti.

BEOGRAD - Godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije konstatuje znatan ili umeren napredak u većini oblasti važnih za proces evropskih integracija, a kritike se odnose na ljudska prava, pre svega LGBT populacije, i tempo reformi.

Prema diplomatskim izvorima u Briselu, izveštaj će zvanično biti predstavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 8. oktobra, ali ukoliko Parada ponovo bude otkazana iz bezbednosnih razloga, to će naići na vrlo oštre kritike, jer se ista situacija ponavlja iz godine u godinu. S druge strane, vlasti se pohvaljuju zbog donošenja seta medijskih zakona, ali naglašava se da se ti zakoni sada moraju efikasno primeniti.

Mada se u izveštaju konstatuje da Srbija nije do kraja uskladila svoju spoljnu politiku sa evropskom, nema eksplicitnog zahteva da se i na nju primenjuju sankcije koje je EU uvela Rusiji, dok se sa druge strane pohvaljuju napori da se unaprede odnosi sa susedima.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.