ČEKA OPERACIJU: Milani hitno treba naša pomoć

Izvor: Kurir, 18.Nov.2013, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEKA OPERACIJU: Milani hitno treba naša pomoć

Milani Miljušević (22) dijagnostikovan je tumor na butnoj kosti i delu karlice, zbog čega su lekari u Srbiji hteli da joj amputiraju nogu. Spas za nju srećom je pronađen u Istanbulu, ali samo kao avans za težak zahvat hitno joj je potrebno 45.000 evra

Milana Miljušević (22) iz Ripnja kod Beograda, koja je obolela od teškog oblika tumora, koji je zahvatio butnu kost i deo karlice, a o kojoj je Dr Kurir već pisao, nalazi se u specijalnoj bolnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Istanbulu, gde bi trebalo da se podvrgne operaciji za koju joj je hitno potreban avans od 45.000 evra.

Lekari u Srbiji ranije su joj rekli da je za nju jedini spas amputacija noge, zbog čega joj se čitav svet srušio. Međutim, nada da neće morati da bude tako javila se kad je njena porodica saznala da Milana može uspešno da se leči u inostranstvu, ali da ih od toga deli ogroman iznos od 110.000 evra, što ne mogu da sakupe bez pomoći. Zato mole sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu njihovoj ćerki.

Milana je imala bezbrižan život, baš onakav kakav imaju samo mladi i zdravi ljudi. Družila se, izlazila, smejala, uspešno studirala, sve dok u januaru nije dobila strašne bolove u nozi. Prvo se žalila na žiganja u levom stopalu, zatim u kolenu, a na kraju i na nesnosne bolove duž cele noge. Dešavalo se da čak ne može uopšte da se osloni na nju niti pridigne iz kreveta. Kad su lekari ustanovili o čemu je reč, njen život se potpuno preokrenuo, a jedino što je postalo važno bilo je ozdravljenje.

Milanina starija sestra Dragana Miljušević (24) kaže da joj je jedina želja da se sakupi novac i da Milana ozdravi. Zasad su prognoze odlične i nju će operisati turski hirurg koji je najbolji na svetu u toj oblasti.

- Milana je i dalje u bolnici u Istanbulu. Hrabra je, ali ponekad posustane. Govori mi da se plaši, ali mi je nekako utešimo. Nadamo se da će sve proći kako treba. Njen doktor ima najbolje prognoze. Otkako se Milana razbolela, naš život se potpuno preokrenuo. Samo se prisećam koliko smo pre otkrića bolesti bile srećne, a da toga nismo bile ni svesne. Sada kad vidim ljude na ulici koji misle da imaju problem, dođe mi da im kažem: „Smejte se, ne znate koliko ste srećni“. Svaki problem koji smo mi imale bio je potpuno beznačajan u odnosu na ovo što je Milanu zateklo, ali nekada nismo znale da ne treba da se nerviramo i trošimo ni za šta. Sada je najvažnije da se uplati taj avans od 45.000 evra i u tome nam svi pomažu - drhtavim glasom i kroz suze priča Dragana Miljušević i zahvaljuje svim ljudima koji su dosad uložili veliki napor kako bi pomogli njenoj sestri.

Ðaci za milanu prikupili 28.000 dinara

Učenici osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Ripnju priključili su se velikoj humanitarnoj akciji za pomoć Milani Miljušević.

Na inicijativu odeljenja VIII/1 i njihovog razrednog starešine Tijane Marić mališani su napravili stotine ukrasnih čestitki i prodavali ih meštanima Ripnja. Vredni đaci zaradili su 28.000 dinara, a sav iznos će uplatiti za Milanu.

To je samo jedna od humanitarnih akcija organizovanih u tom prigradskom naselju za pomoć Milani Miljušević.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČEKA OPERACIJU: Milani hitno treba naša pomoć

Izvor: Dzungla.org, 18.Nov.2013

Milani Miljušević (22) dijagnostikovan je tumor na butnoj kosti i delu karlice, zbog čega su lekari u Srbiji hteli da joj amputiraju nogu. Spas za nju srećom je pronađen u Istanbulu, ali samo kao avans za težak zahvat hitno joj je potrebno 45.000 evra OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.