Broj žrtava u odronu povećan na 25

Izvor: Akter, 31.Jul.2014, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj žrtava u odronu povećan na 25

Broj žrtava klizišta izazvanih obilnim padavinama u indijskoj državi Maharaštra u okrugu Puna povećan je na 25, javile su jutros agencije, navodeći da bi ukupan broj žrtava mogao dostići i 150

Nacionalne snage za reagovanje na prirodne katastrofe (NDRF) spasile su osam osoba, među njima i 25-godišnju ženu i njenu šestomesečnu bebu, koji su pronađeni u kući zatrpanoj blatom.

"Čuda se događaju, nastavljamo da tražimo", rekao je regionalni komandir NDRF >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Alok Avasti a prenosi Frans pres.

Prema njegovim rečima, veruje se da je još 160 osoba pod odronom, koji je prekrio polovinu sela Mulin sa 70-ak kuća.

Obilne padavine pogodile su taj deo Indije i u sredu ujutro izazvale kližišta.

Oblasni načelnik za zdravstvo H.H. Čavan rekao je kasno sinoć da se očekuje da na mestu nesreće bude izvučeno još 140 beživotnih tela.

Na mesto nesreće upućeno je više od 40 spasilaca NDRF, kao i grada Pune.

Agencija Pres trast of Indija (PTI) navodi da je mnogo ljudi iz okolnih sela došlo da pomogne ručno uklanjajući oborena stabla i kamenja.

Premijer Indije Narendra Modi uputio je na mesto nesreće ministra unutrašnjih poslova Radžnata Singa da nadzire spasilačku akciju.

U Indiji od juna do septembra traju kišne sezone, a prošle godine u poplavama i klizištima u državi Utarakand život je izgubilo više od 6.000 ljudi, podsećaju agencije.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U odronu u Indiji 25 žrtava

Izvor: Blic, 31.Jul.2014

Broj žrtava klizišta izazvanih obilnim padavinama u indijskoj državi Maharaštra u okrugu Puna povećan je na 25, javile su jutros agencije, navodeći da bi ukupan broj žrtava mogao dostići i 150...Nacionalne snage za reagovanje na prirodne katastrofe (NDRF) spasile su osam osoba, među njima i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.