Britanski Indipendent gasi novinu, od marta samo u digitalnom formatu

Izvor: Blic, 12.Feb.2016, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski "Indipendent" gasi novinu, od marta samo u digitalnom formatu

Britanski dnevnik Indipendent (Independent) u martu prestaje da izlazi u štampanom izdanju i "istorijskom tranzicijom" prelazi na isključivo digitalni format, saopštilo je vlasnik, kompanija ESI media.

ESI medija, u vlasništvu Evgenija Lebedeva, saopštila je da će poslednje papirno izdanje izaći 26. marta.

Lebedev je u pismu zaposlenima naveo da je kompanija bila pred izborom kako da radi s daljim padom tiraža ili da pređe na digitalni format koji ima "održivu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << profitabilnu budućnost".

Lebedev je rekao i da će biti smanjenje broja zaposlenih, mada nije naveo koliko.

Indipendent, osnovan 1986. godine, imao je pad tiraža usled porasta digitalnih medija. Trenutno ima tiraž manje od 60.00 dnevnio, dok je nekad imao i do 400.000.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Independent prestaje da se štampa

Izvor: B92, 12.Feb.2016

London -- Britanski dnevnik Indipendent u martu prestaje da izlazi u štampanom izdanju i "istorijskom tranzicijom" prelazi na isključivo digitalni format...Izdavač i vlasnik poznatog lista ESI medija, u vlasništvu Evgenija Lebedeva, saopštila je da će poslednje papirno izdanje izaći 26. marta...Lebedev...

Nastavak na B92...

Indipendent od marta samo u digitalnom formatu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2016

Britanski dnevnik Indipendent (Independent) u martu prestaje da izlazi u štampanom izdanju i "istorijskom tranzicijom" prelazi na isključivo digitalni format, saopštilo je vlasnik, kompanija ESI media...ESI medija, u vlasništvu Evgenija Lebedeva, saopštila je da će poslednje papirno izdanje izaći...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.