Brisel sprema smeštaj za izbeglice

Izvor: B92, 05.Sep.2015, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel sprema smeštaj za izbeglice

Belgijske vlasti najavile su otvaranje centra za privremeni prihvat do 500 izbeglica u jednoj od poslovnih zgrada u Briselu.

Belgijski premijer Mišel Šarl i državni sekretar za izbeglice Teo Franken saopštili su da će jedna od zgrada Svetskog trgovačkog centra u Briselu biti adaptirana za smeštaj izbeglica, kako bi imali krov nad glavom dok čekaju da se njihovi zahtevi za azil obrade.

Belgija je, kao i mnoge evropske zemlje, suočena sa talasom izbeglica sa Bliskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Istoka i z Afrike, a mnogi od njih spavaju u parkovima i podzemnim prolazima, zbog čega je grad Brisel zatražio pomoć od saveznih vlasti.

Temperatura u Briselu ovih dana retko prelazi 10 stepeni, a noću je još hladnije, tako da mnogim izbeglicama preti opasnost od smrzavanja ili upale pluća.

Planira se da se slični centri otvore i u drugim gradovima širom Belgije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brisel: Prihvatni centar za izbeglice u poslovnoj zgradi

Izvor: Blic, 05.Sep.2015

Belgijske vlasti najavile su danas otvaranje centra za privremeni prihvat do 500 izbeglica u jednoj od poslovnih zgrada u Briselu...Belgijski premijer Mišel Šarl i državni sekretar za izbeglice Teo Franken saopštili su da će jedna od zgrada Svetskog trgovačkog centra u Briselu biti adaptirana za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.