Božović: Savamalu da istraže drugi, neće policija na sebe

Izvor: B92, 26.Maj.2016, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: Savamalu da istraže drugi, neće policija na sebe

Beograd -- Funkcioner DS Balša Božović zatražio od Apelacionog javnog tužilaštva u Beogradu da preuzme nadležnost nad istragom slučaja "Savamala".

Kako je naveo, Više javno tužilaštvo ćuti o tom slučaju ceo mesec i zato bi Apelaciono tužilaštvo trebalo da preduzme sve radnje radi utvrđivanja svih činjenica.

Božović kaže da "postoje dokazi da su upravo službena lica i vrh policije umešani u krivična dela izvršena te noći", pa DS traži da tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preuzme od policije sprovođenje predistražnih radnji.

"Ne želim da verujem da Više javno tuzilastvo ne ume da radi svoj posao. Očigledno je da zbog pritisaka iz vrha vlasti ne želi da preuzme od policije sprovođenje predistražnih radnji, a očigledno je i da policija iz istih razloga neće savesno i zakonito izvršiti svoju dužnost", naveo je Božović.

Funkcioner demokrata navodi da je "nerazumno očekivati da će ikada policija preduzeti radnje i mere protiv same sebe".

"Te noći je u Savamali ukinuta država i uspostavljeno bezakonje. Sada je na Apelacionom javnom tuzilastvu da pokaze da pravna država ipak postoji, da postoje ljudi koji svoj posao rade u skladu sa zakonom, odluke donose u skladu sa činjenicama. Nema tih pritisaka koji smeju biti jači od toga", kaže Božović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Polemika DS-a i SNS-a o Savamali

Izvor: RTS, 26.Maj.2016

DS traži od Apelacionog javnog tužilaštva u Beogradu da preuzme nadležnost Višeg javnog tužilaštva radi utvrđivanja činjenica u vezi sa događajima u Savamali. SNS smatra da je to "skandalozan pritisak na državne institucije". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.