Bosić zadovoljan sastankom sa hrvatskim predsjednikom

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Mar.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosić zadovoljan sastankom sa hrvatskim predsjednikom

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić rekao je da je veoma zadovoljan sastankom članova kolegijuma oba doma parlamenta BiH sa hrvatskim predsjednikom Kolindom Grabar-Kitarović, te pozdravio stav Kitarovićeve da će poštovati dogovore tri konstitutivna naroda o svim važnim pitanjima u BiH.

"Drago mi je što je njena prva posjeta izvan Hrvatske bila BiH, što govori o dobronamjernosti i o želji za najboljim odnosima sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << susjedima", rekao je Bosić na konferenciji za novinare o posjeti hrvatskog predsjednika i o odnosima BiH sa Hrvatskom.

On kaže da nema ništa protiv činjenice da se Kitarovićeva interesuje za položaj Hrvata u BiH, te da poštuje njen stav da do promjena u BiH može doći samo unutrašnjim dogovorom.

Bosić, koji je predsjednik SDS-a, rekao je da je prenio hrvatskom predsjedniku da za ovu stranku ne dolazi u obzir nova međunarodna konferencija koja bi mijenjala sadašnje uređenje BiH.

"Naša zajednička izjava povodom puta u EU definisala je šta su to pravci i glavni problemi u BiH. Podržavamo princip da se otvore sva ekonomska pitanja i reforme, da se ide u socijalne reforme i pravi plan kako izaći iz siromaštva. Takođe, pitanja koja su otvorena između Republike Srpske i Hrvatske kada je riječ o transportu i pitanju izbjeglica, državljana Hrvatske koji sada žive u Srpskoj treba da počnu ponovo da se rješavaju u nekoj boljoj atmosferi", naveo je Bosić.

Govoreći o formiranju vlasti na nivou BiH, Bosić je izrazio uvjerenje da će uskoro biti formiran Savjet ministara BiH  i da na taj proces ne može da utiče proces formiranja Vlade Federacije BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Razvoj odnosa u duhu dobrosusjedstva

Izvor: Cafe.ba, 03.Mar.2015

SARAJEVO - Odnosi BiH i Hrvatske razvijaju se u duhu dobrosusjedstva, rješavanja otvorenih pitanja i unapređenja regionalne saradnje na svim poljima, čime se ispunjavaju evropski standardi u oblasti bilateralnih odnosa dvije susjedne zemlje, naglašeno je u razgovoru članova Zajedničkog kolegijuma...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.