Borba protiv kriminala u fokusu

Izvor: RTS, 31.Mar.2011, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba protiv kriminala u fokusu

Cilj na kome je Vlada nastala je borba protiv kriminala i korupcije i novi zakoni će pomoći daljem približavanju Srbije Evropi, kaže ministarka pravde Snežana Malović. Dodatna pitanja Evropske komisije odnose se isključivo na borbu protiv kriminala i korupcije, istakla je ministarka.

Ministarka pravde Snežana Malović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da je cilj na kome je Vlada nastala borba protiv kriminala i korupcije.

"Cilj na kojem je Vlada nastala je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << broba protiv korupcije i organizovanog kriminala i to je potvrđeno kroz Zakon Agenciji za borbu protiv korupcije i Zakon o oduzimanju imovine, a sprema se i nova strategija i Akcioni plan za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala", rekla je Malovićeva.

Takav odnos, kaže ministarska pravde, sigurno približava Srbiju Evropskoj uniji.

Govoreći o Zakonu o javnim beležnicama, Malovićeva je rekla da će takva izmena podići efikasnost sudova, ali će i građani brže ostvarivati svoja prava.

"To je lice koje je država ovlastila, a koji će raditi sve što se ranije radilo u sudu, a nije moralo, a to su overavanje ugovora, regulisanje pitanja nasledstva, testamenti", rekla je Malovićeva.

Govoreći o 64 nova pitanja koje je Evropska komisija dostavila, a koja se odnose na pojašnjenja u vezi sa odgovorima na Upitnik u oblasti pravosuđa, ministarka pravde je rekla da se u tim pitanjima nije našlo nijedno pitanje koje se odnosi na reformu pravosuđa.

"Sva dodatna pitanja odnose se na borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, što su ciljevi na kojima je ova vlada i nastala", rekla je Malovićeva.

"Naš rad proteklih meseci doprineo je tome da ne postoji više nerazjašnjenih pitanja, da postoji Akcioni plan po kojem postupa kako Ministarstvo pravde, tako i Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca", rekla je ministarka pravde.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Malović: Do sada zaplenjena imovina vredna 300.000.000 evra

Izvor: SrbijaNet.rs, 31.Mar.2011

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je danas da je vrednost imovine koja je do sada zaplenjena na osnovu primene Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom veća od 300 miliona evra. Odgovarajući na pitanja poslanika u republičkom parlamentu, ministarka pravde je istakla da će

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Malović: Do sada zaplenjena imovina vredna 300.000.000 evra

Izvor: TvojPortal.com, 31.Mar.2011

(press) Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je danas da je vrednost imovine koja je do sada zaplenjena na osnovu primene Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom veća od 300 miliona evra. .  . . Odgovarajući na pitanja poslanika u republičkom parlamentu, ministarka pravde je istakla...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.