Bombe na Srbiju srušile UN

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2015, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombe na Srbiju srušile UN

Bezbednost u Evropi i svetu više se ne bazira na Helsinškoj povelji i međunarodnom pravu, a da je Zapad prihvatio dijalog sa drugim državama nakon hladnog rata mogle su da se izbegnu katastrofe koje su dovele do ključnog problema današnje civilizacije - terorizma.

Ovo je suština stavova većine govornika na juče započetoj Međunarodnoj konferenciji u Beogradu posvećenoj bezbednosti u svetu.

- Za rešavanje brojnih svetskih izazova, naročito terorizma, neophodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su zajednički napori utemeljeni u međunarodnom pravu uz lidersku ulogu Ujedinjenih nacija - poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, čije je pozdravno pismo pročitao direktor Odseka za Panevropsku saradnju Ministarstva spoljnih poslova Rusije Andrej Vladimirovič Kelnin.

Lavrov je poručio da je završni akt Helsinkija i međunarodno pravo prekršeno napadom NATO-a na SRJ 1999. godine, a da je podržavanjem obojenih revolucija doveo do rušenja sistema evropske bezbednosti. Zato Rusija poziva na uzajamni civilizacijski dijalog i nemešanje u unutrašnje stvari drugih država.

Na skupu pod nazivom Jalta-Potsdam-Helsinki-Beograd: u potrazi za bezbednosnim svetskim poretkom, između ostalih govorili su i Vladimir Ivanovič Jakunin, predsednik Popečiteljskog saveta Centra nacionalne slave i Fonda "Andrej Prvozvani", kao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, te bivši nemački državni sekretar u Ministarstvu odbrane Vili Vimer. Skup je organizovao Beogradski forum za svet ravnopravnih, zajedno sa ruskim partnerima iz Fonda "Andrej Prvozvani" i Centra nacionalne slave.

bivši francuski predsednik Žiskar Desten takođe je trebalo da govori, ali je on zbog zdravstvenih problema izostao. Desten se, ipak, putem linka obratio učesnicima skupa u Centru Sava.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.