Bombaški napad u Iraku

Izvor: RTS, 06.Apr.2013, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaški napad u Iraku

Bombaš-samoubica aktivirao eksploziv na političkom skupu u Bakubi u Iraku i ubio 25 a ranio najmanje 60 ljudi.

Uoči lokalnih izbora u Iraku, zakazanih za 20. april, raste nasilje. Na predizbornom skupu u bakubi, bombaš-samoubica usmrtio najmanje 25 a ranio preko 60 ljudi.

Bombaš je aktivirao eksploziv u trenutku kada je počinjao ručak koji je kandidat Mutana al-Džurani organizovao za svoje pristalice.

Očekuje se, kako primećuje AP, porast nasilja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Iraku pred lokalne izbore 20. aprila.

Do sada još niko nije preuzeo odgovornost za napad ali ovakvi napadi imaju pečat al-Kaide koja pokušava da poljulja poverenje vladi koju vode šiiti, prenose agencije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Irak: Bombaš samoubica usmrtio više od 20 ljudi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Apr.2013

Najmanje 22 osobe poginule su danas kada se bombaš samoubica raznio na predizbornom skupu u iračkom gradu Bakubi, saopštili su policija i zdravstveni radnici. Napad je počeo aktiviranjem ručne bombe u šatoru tokom sastanka sunitskog kandidata Mutane al DŽuranija sa svojim pristalicama. Incident...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.