Bolja kontrola rokova za izdavanje elektronskih dozvola

Izvor: Press, 01.Jul.2016, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolja kontrola rokova za izdavanje elektronskih dozvola

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo je 102 računara u cilju efikasnijeg izdavanja elektronskih građevinskih dozvola i oni će biti raspodeljeni lokalnim samoupravama i drugim organima koji sprovode elektronsku proceduru, saopštilo je danas to ministarstvo.
foto: tanjug.rs
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo je 102 računara u cilju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << efikasnijeg izdavanja elektronskih građevinskih dozvola i oni će biti raspodeljeni lokalnim samoupravama i drugim organima koji sprovode elektronsku proceduru, saopštilo je danas to ministarstvo.
U narednom periodu biće bolje kontrolisano da li se poštuju zakonski rokovi za izdavanje dozvola, navedeno je u saopštenju.
Kontrola se sprovodi tako što se, kako je precizirano, u Sistem za elektronsko podnošenje prijava unose rokovi u kojima lokalne samouprave, katastar, javna preduzeća i drugi nadležni organi izdaju rešenja i saglasnosti, a protiv onih koji ne poštuju zakonske rokove biće pokrenuti prekršajni postupci.
U cilju povećanja efikasnosti procedura, započeto je i mapiranje najčešćih grešaka u procesu izdavanja dozvola, kako bi se postojeći postupci dodatno skratili, a dozvole još brže izdavale.
Predstavnici Ministarstva nastaviće i u narednom periodu da na terenu obilaze lokalne samouprave i kontrolišu primenu novog Zakona o planiranju i izgranji.
Iduće sedmice, državni sekretar i pomoćnici ministra krenuće u obilazak gradova i opština, kako bi  pomogli u rešavanju svih spornih pitanja u vezi sa sprovođenjem objedinjene procedure i izdavanja elektronskih građevinskih dozvola, najavljeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.