Blomajer: Staviti tačku na mržnju

Izvor: Blic, 25.Dec.2013, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blomajer: Staviti tačku na mržnju

Nemački ambasador na Kosovu Peter Blomajer izjavio je za KIM radio da je krajnje vreme da se stavi tačka na mržnju između Srba i Albanaca jer su mnoge generacije propatile zbog ratova i proterivanja naroda.

- Bitno je da se to okonča. Želim da nove generacije prebrode mržnju koja postoji radi svoje dece, a nadam se da će 2014. godina biti početak svega toga - poručio nemački ambasador.

Blomajer je, rezimirajući uspehe iz 2013. godine, istakao da su, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << veoma teških pregovora, Srbija i Kosovo u protekloj godini uspeli da sklope sporazum, na osnovu kojeg su prvi put održani izbori na celoj teritoriji.

- Počeo je proces integracije policije i pravosuđa, a razmenjeni su i oficiri za vezu. Posle dugog perioda takoreći mržnje između Srbije i Kosova načinjen je preokret

jer se desio istorijski događaj - rekao je Blomajer.

On očekuje da će 2014. godina biti teška jer predstoji još mnogo posla na putu evrointegracija.

- Srbiji predstoji početak pregovora o pridruživanju sa EU, a Kosovu, nadamo se, predstoji sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Da bi se napredovalo u pogledu

evrointegracija, mora biti načinjen i pomak u poboljšavanju odnosa između Srba i Albanaca na Kosovu - ocenio je Blomajer.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nemački ambasador: Dosta je bilo mržnje između Srba i Albanaca

Izvor: Blic, 25.Dec.2013

Nemački ambasador na Kosovu Peter Blomajer izjavio je za KIM radio da je krajnje vreme da se stavi tačka na mržnju između Srba i Albanaca jer su mnoge generacije propatile zbog ratova i proterivanja naroda...- Bitno je da se to okonča. Želim da nove generacije prebrode mržnju koja postoji radi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.