Blic: Stefanović napušta DS i osniva stranku

Izvor: B92, 14.Okt.2015, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic": Stefanović napušta DS i osniva stranku

Potpredsednik DS Borislav Stefanović planira da do kraja ovog meseca napusti demokrate i krene u osnivanje svoje levičarske stranke, javio je "Blic".

Kako navodi list na svom sajtu, Stefanović je ovu odluku najavio čelnicima lokalnih odbora DS, od kojih ovih dana traži podršku.

"Ljudima za koje je procenio da ga podržavaju priča kako ’nema više šta da se čeka’, a oslovljava ih sa ’drugovi’, rekli su izvori "Blica" iz DS.

Kako piše "Blic", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stefanović bi ostao među demokratama samo ako bi bio nosilac na svim izbornim listama DS, ali na to lider DS Bojan Pajtić i ostali iz vrha stranke ne pristaju.

Takođe, se navodi da je Stefanović kampanju za otcepljenje počeo u Novom Sadu preko svog prijatelja u novosadskom DS-u Stanka Bosnića.

"Bosnić je okupio članove stranke i rekao da treba da podrže Stefanovića, koji ima sveže ideje i nije kompromitovan kao ostali u vrhu DS", navode izvori iz DS za "Blic“.

Stefanović je za taj list rekao i da je istina da je razgovora sa lokalnim funkcionerima bilo, ali da ne traži podršku za sebe, već da promoviše svoj predlog programa DS.

"To što me optužuju da pravim stranku je nervoza pojedinih ljudi", tvrdi Stefanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Ne napuštam stranku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2015

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović izjavio je danas da u ovom trenutku ne razmišlja o napuštanju stranke..."Nadam se da neću biti nateran na takav potez. Borim se da promovišem jednu novu politiku i ideologiju, da napravimo snažan zaokret u tom smislu, da stvorimo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Borislav Stefanović napušta DS ?

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Okt.2015

Potpredsednik DS Borislav Stefanović planira da do kraja ovog meseca napusti tu stranku i krene u osnivanje svoje levičarske stranke, javio je "Blic"...Kako navodi list na svom sajtu, Stefanović je ovu odluku najavio čelnicima lokalnih odbora DS, od kojih ovih dana traži podršku..."Ljudima za koje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.