Blic: Siniša Mali biće potpredsednik Vlade za investicije

Izvor: N1 televizija, 21.Jun.2017, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Siniša Mali biće potpredsednik Vlade za investicije

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali jedan je od kandidata za potpredsednika Vlade Srbije za investicije, piše “Blic”.

Siniša Mali trenutno se nalazi na funkciji gradonačelnika Beograda, a od kada je nekadašnji premijer, a sadašnji predsednik države, Aleksandar Vučić najavio da će Mali ovog leta podneti ostavku na tu funkciju, mediji spekulišu o novoj poziciji prvog čoveka glavnog grada.

Iako se u listu Danas pre nekoliko dana pojavila informacija da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << će Mali biti šef kabineta nove premijerke Ane Brnabić, “Blic” piše da do toga najverovatnije neće doći.

“Vratiće se on u Vladu, ali kao potpredsednik zadužen za investicije. Ono što se malo zna je da je Mali zadužen za odnose sa arapskim zemljama koje čine značajan deo investicija u Srbiji, tako da će praktično samo nastaviti da vodi priču koja mu je već poznata”, tvrdi izvor “Blica”.

Podsetimo, list “Danas” objavio je u ponedeljak da Mali slovi za kandidata za mesto šefa kabineta nove premijerke Ane Brnabić. Mali je, međutim, juče rekao da ne želi da se bavi spekulacijama i da će Brnabić sama odlučiti ko će biti šef njenog kabineta.

Aleksandar Vučić je još početkom maja najavio da će Mali tokom leta podneti ostavku na funkciju gradonačelnika Beograda, jer je “zbog kampanje koja se vodi protiv njega nemoguće raditi u takvim uslovima”. Od tada traju spekulacije u javnosti o novoj funkciji Malog.

Predsednik države juče je za RTS izjavio da kao svoj neuspeh vidi to što nije odbranio gradonačelnika Beograda."Ja sam poklekao i to sebi ne mogu da oprostim, smatram ga ubedljivo najboljim gradonačelnikom u poslednjih 30 godina”, rekao je Vučić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.