Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Sep.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši direktor GRAS-a ostaje u pritvoru

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Ibrahimu Jusufraniću, bivšem direktoru GRAS-a a sada i rektoru i vlasniku Internacionalnog Univerziteta u Travniku, i Branislavu Petroviću,  pošto su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja i ovlasti odnosno falsifikovanje isprava te time preduzeću GRAS i Budžetu Kantona Sarajevo nanijeli milionsku štetu.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu zatražilo je u četvrtak jednomjesečni pritvor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << za osumnjičene i to zbog bojazni od bjekstva u odnosu na Jusufranića, mogućnosti da bi mogao uticati na svjedoke kao i činjenici da se radi o teškom krivičnom djelu za koje je predviđena kazna zatvora od 10 godina i duža te jer bi došlo do uznemirenja javnosti njegovim puštanjem na slobodu.

U odnosu na Petrovića pritvor je zatražen zbog uticaja na svjedoke te takođe mogućnosti da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Ukupna šteta pričinjena GRAS-u i Budžetu Kantona Sarajevo veća je od milion KM.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Direktor škole na Ilidži Sudo Lavić optužen za pedofiliju

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Sep.2015

SARAJEVO - Nakon okončanja istrage, Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je danas podiglo i dostavilo Opštinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje optužnicu protiv Sude Lavića, direktora Desete osnovne škole Ilidža, zbog sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnos sa djetetom...Podsjećamo,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.