Bivša Jugoslavija na Egzitu

Izvor: Blic, 22.Maj.2013, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivša Jugoslavija na Egzitu

Već godinama Fjužn je jedna od najzanimljivijih bina na Egzitu. Ove godine ćemo slušati neke od najboljih izvođača s prostora bivše Jugoslavije „Bed kopi“, „Dubioza kolektiv“, Kirila Džajkovskog...

„Bed kopi“ su oduvek bili među najatraktivnijim domaćim muzičarima, a sada kada su se vratili na scenu posle nekoliko godina pauze logično je bilo da ih vidimo na Egzitu.

Novi album „Krigle“ je odlično prihvaćen od publike, a za Fjužn pored novih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pesama imaćemo priliku da čujemo i evergrin hitove.

Kada su u pitanju energični nastupi, „Dubioza kolektiv“ bi mogao da drži neki vid kursa drugim izvođačima. „Povratnici“ na Egzit takođe dolaze s novim albumom.

Sa više od 20 godina na sceni, Kiril Džajkovski je jedan od najprepoznatljivijih balkanskih umetnika. Mešajući elektroniku s tradicionalnim makedonskim i balkanskim zvukom, Kiril je začetnik Balkan bita, muzičkog pokreta i indentiteta koji su globalno prepoznati kao autentični muzički izraz ovih prostora.

Damiru Urbanu ovo će biti treći nastup na Egzit festivalu i on važi za jednog od najvoljenijih hrvatskih muzičara. Koncert od pre dve godine je zapamćen kao jedan od najemotivnijih na Fjužn bini, kada je publika horski pevala njegove hitove.

Nastup slovenačkog sastava Heks biće njihovo premijerno predstavljanje novosadskoj publici. Oni sviraju kombinaciju elektropanka i dabstepa, a na Fjužnu će nastupiti i sarajevski triphop sastav Velahavle, kojima će ovo takođe biti prvi nastup na Egzit festivalu.

Rasprodate jednodnevne karte

Sve jednodnevne ulaznice za Egzit koje su bile dostupne u prodaji po promotivnoj ceni od 1.990 dinara - rasprodate su. U prodaji se od danas nalazi nova, ograničena količina jednodnevnih ulaznica, koje koštaju 2.490 dinara. Regularna cena jednodnevnih ulaznice biće 2.990 dinara sve do početka festivala, tokom kojeg će dodatno poskupeti.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Najveće zvezde regiona na EXIT-u

Izvor: Kontra magazin, 22.Maj.2013

Program Fusion bine, nazvane od strane publike i srcem EXITa, polako počinje da se kompletira! Krem najaktuelnijih regionalnih izvođača - Bad Copy (Srbija), Dubioza Kolektiv (Bosna i Hercegovina), Kiril Džajkovski (Makedonija), Urban 4 (Hrvatska), Hex (Slovenija) i Valahavle (Bosna i Hercegovina),...

Nastavak na Kontra magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.