Bilo bi glupo da se ne plašim: Ovaj čovek će uraditi NEZAMISLIVO

Izvor: Blic, 30.Jul.2016, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bilo bi glupo da se ne plašim": Ovaj čovek će uraditi NEZAMISLIVO

Luk Ejtkins (42) u dosadašnjoj karijeri ima više od 18.000 skokova iz aviona, ali onaj po kojem će ga svi pamtiti trebalo bi tek da usledi.

Iskusni skajdajver će sutra prirediti do sada neviđeni šou jer namerava da skoči bez padobrana sa visine od 7.500 metara. Ejtkins bi trebalo da se prizemlji na sigurnosnu mrežu veličine fudbalskog terena. Ceo pad, kao i prizemljenje, biće zabeleženi TV kamerama i biće prenošen uživo u programu u okviru specijalne emisije "Heaven >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sent" na televiziji Foks.

Ako zanemarimo Ejtkinsonovu ludost i hrabrost, postavlja se pitanje da li je ijedan čovek sposoban da preživi ovakav skok?

- Bio bih veoma glup da nisam nervozan zbog sutrašnjeg skoka. Kada je u pitanju skakanje bez padobrana, stvari shvatam veoma ozbiljno. To nije šala - izjavio je Ejtiks za Dejli mejl.

Za 30 godina, koliko se bavi skajdajvingom, ovaj neustrašivi čovek je koristio rezervni padobran samo 30 puta.

Prenos skoka će se vršiti s malim odlaganjem u odnosu na realno vreme, što je slučaj sa svim snimcima koji se emituju uživo na televiziji Foks. Sve vreme emisije biće istaknut znak upozorenja da tako nešto nikako ne pokušavate sami.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.